Gardas glazūrkūciņas jeb kapkeiki vienmēr būs īstais gardums, ko pasniegt svinībās – tās ne tikai ir skaistas, bet tik kārdinoši izskatās, ka ēdāju rokas noteikti stiepsies pēc papildu kūciņas. Šoreiz pārbaudīta recepte – kūciņu pamatnē gaisīga mīkla, kurā paslēpušās mellenes un svaigo laimu spirgtums. Bet visam virsū – pufīgas svaigā siera krēma cepurītes.
60Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
MĪKLAI:200 gmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls120 gsviests (ist. temp.!)170 gcukurs2 gab.laimi (sula un norīvēta miziņa)2 gab.olas140 mlpiens130 gmellenes KRĒMAM:400 gsvaigais siers200 mlsaldais krējums60 gpūdercukurs2.5 ĒKlaima sula DEKORĒŠANAI: krūmmellenes laima miziņa

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Nelielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus (180 gramus, atlikušo vajadzēs nedaudz vēlāk), cepampulveri un sāli.

2

Lielā bļodā liek sviestu un cukuru. Ar mikseri puto, līdz sviesta un cukura masa kļuvusi gaisīga.

3

Saputotajam sviestam pievieno laima sulu (aptuveni 3–4 ēdamkarotes) un pusotra laima miziņu. Nedaudz saputo masu, lai viss sajauktos.

4

Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras olas masu saputojot īsu mirkli ar mikseri.

5

Kad tas paveikts, sviesta masai divās porcijās pievieno iepriekš sajaukto miltu masu, "atšķaidot" ar pienu, lai mīkla sajauktos vienmērīgi.

6

Nelielā bļodā ber mellenes un pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm miltu. Ogas kārtīgi apviļā miltos un tad iecilā mīklā tā, lai tās nesaspiestos.

7

Padoms! Vari izmantot kā svaigas, tā saldētas mellenes. Saldētās mellenes pirms izmantošanas nedaudz atlaidina un nolej lieko ūdeni.

8

Sagatavo mafinu pannu ar papīra formiņām un pilda mīklu tajās tā, lai piepildītas būtu divas trešdaļas. Cep aptuveni 20–22 minūtes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.

9

Kad kūciņas gatavas, tām ļauj atdzist pilnībā.

10

Gatavo krēmu. Lielā bļodā liek svaigo sieru, pievieno pūdercukuru un laima sulu. Masu nedaudz apmaisa un tad īsu mirkli ar mikseri saputo.

11

Tad lej klāt saldo krējumu, nedaudz iecilā to svaigā siera masā un puto krēmu, līdz tas gaisīgs un ieguvis putukrējuma konsistenci.

12

Dekorē glazūrkūciņas. Uz kūciņām ar konditorejas tūtas un zvaigznītes uzgaļa palīdzību sirsnīgi uzziež svaigā siera krēmu. Dekorē ar smalki sarīvētu laima miziņu un krūmmellenēm.

Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!