Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
250 gsmilšu mīkla PILDĪJUMAM:100 gsviests100 gpūdercukurs100 gmandeļu milti60 gmilti3 gab.olas300 gmellenes2 ĒKdzērveņu ievārījums2 ĒKbrendijs PIEDERUMI: 20cm liela kūkas veidne

Sagatavošana

1

Smilšu mīklu plāni izrullē, un izklāj ar to kūkas veidni tā, lai tā būtu ne tikai pamatnē, bet arī gar veidnes malām. Pašu mīklu iepriekš sagatavo pēc šīs receptes.

2

Veidni ar mīklu liek ledusskapī, lai tā atdzistu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

4

Gatavo kūkas pildījumu – mīkstu sviestu liek bļodā un sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pēc tam sviesta masā iecilā mandeļu miltus, parastos miltus, olas un divas ēdamkarotes silta ūdens.

5

Masu lej kūkas veidnē, un ar karoti izlīdzina virsmu. Tai pa virsu kaisa mellenes, viegli iespiežot pildījumā.

6

Kūkas veidni liek uz karstas cepeškrāsns pannas, un cep aptuveni vienu stundu uz cepeškrāsns apakšējām restītēm, bet pēc tam 30 minūtes uz vidējām restītēm.

7

Gatavo kūku atdzesē 10 minūtes, pēc tam ņem laukā no veidnes.

8

Nelielā traukā liek dzērveņu ievārījumu, sajauktu ar brendiju, un uzsilda. Pēc tam maisījumu smērē ar karoti virsū kūkai.

Tarti pasniedz siltu, kopā ar saldējumu vai putukrējumu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!