Melleņu kūka ar sviesta un mandeļu miltu pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.

Smilšu mīklu plāni izrullē, un izklāj ar to kūkas veidni tā, lai tā būtu ne tikai pamatnē, bet arī gar veidnes malām. Pašu mīklu iepriekš sagatavo pēc šīs receptes.

Veidni ar mīklu liek ledusskapī, lai tā atdzistu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Gatavo kūkas pildījumu – mīkstu sviestu liek bļodā un sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pēc tam sviesta masā iecilā mandeļu miltus, parastos miltus, olas un divas ēdamkarotes silta ūdens.

Masu lej kūkas veidnē, un ar karoti izlīdzina virsmu. Tai pa virsu kaisa mellenes, viegli iespiežot pildījumā.

Kūkas veidni liek uz karstas cepeškrāsns pannas, un cep aptuveni vienu stundu uz cepeškrāsns apakšējām restītēm, bet pēc tam 30 minūtes uz vidējām restītēm.

Gatavo kūku atdzesē 10 minūtes, pēc tam ņem laukā no veidnes.

Nelielā traukā liek dzērveņu ievārījumu, sajauktu ar brendiju, un uzsilda. Pēc tam maisījumu smērē ar karoti virsū kūkai.

Tarti pasniedz siltu, kopā ar saldējumu vai putukrējumu.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form