Foto: Shutterstock
Lai arī mūsu platuma grādos plūškoka sīrups vēl nav mantojis to pieprasītāko labvēlību, ir vērts pārņemt šo veselīgo ieradumu un pašiem pagatavot sīrupu, ko pievienot limonādei, mērcēm, pankūkām, kādai kūkai un dzirkstošam dzērienam. Tā kā tieši šobrīd melnais plūškoks zied pilnā plaukumā, pienācis īstais laiks pievērsties sīrupa gatavošanai.

Atsevišķā bļodiņā saliec tīras melnā plūškoka ziedu kopas, kas ir noplēstas no resnākajiem kātiņiem. Pārlej tās ar svaigi spiestu citronu sulu un smalki sarīvētu citronu miziņu.

Katliņā ieber cukuru, pielej ūdeni un karsē līdz cukurs ir izkusis, bet nepieļauj ūdens vārīšanos. Pēc tam noņem katliņu no uguns, pievieno tam bļodiņas saturu ar ziediem, samaisi ar karoti visas sastāvdaļas un uzliec vāku, ļaujot tam ievilkties 2-3 dienas.

Pēc tam caur sietu vai marli nokās sīrupu un iepildi to stikla pudelēs vai burkās, kas ir sterilizētas. Sīrupu uzglabā ledusskapī. Dekoratīviem nolūkiem, pudeles saturam var pievienot kādu ziedu ķekaru, tad pudelīte ļoti skaisti izskatīsies nolikta arī kādā atklātā virtuves plauktā.

Sīrups ļoti labi garšos atšķaidīts ar ūdeni un papildināts ar svaigu citrona šķēli, bet tikpat labi tas ir izmantojams dažādos konditorejas izstrādājumos, piemēram, pie pankūkām, kūkām, krēmiem un mērcēm. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!