Foto: DELFI

Šokolādīga kūka ar piparkūku garšu – īsta Ziemassvētku galda cienīga kūka, ko iesaka kūku meistare Ilze Kupča. "Tasty" kūku meistarklases dalībniekiem to izdevās pagatavot ar pirmo reizi. Viss, kas jādara – rūpīgi jāseko receptei. Savukārt rotājot kūku gan var ļauties improvizācijai un fantāzijai!

120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gmelnā šokolāde300 gcukurs80 mlkefīrs1 TKetiķis 9%2 golas80 gsviests280 gmilti80 mlūdens1 gab.cepamais pulveris, mazā paciņa1 gab.piparkūku garšvielas paciņa500 mlsaldais krējums360 gsvaigais siers

Sagatavošana

1

Biskvīta pagatavošana. Liek bļodā vai mikserī olas, miltus, cukuru, sviestu, cepamo pulveri, ūdeni, piparkūku garšvielu, 100 gramus melno šokolādi.

2

Visu samaisa viendabīgā masā, liek veidnē ar 26 cm diametru.

3

Cep 180 grādu temperatūrā 15-18 min.

4

Atdzesē.

5

Krēma pagatavošana. Saldo krējumu ar cukuru un saldo sieru saputo līdz diezgan stingrai masai.

6

Glazūras pagatavošana. 200 g melno šokolādi izkausē, pievieno 100 g saldo krējumu un samaisa.

7

Kūkas pagatavošana. Biskvītu pārgriež uz pusēm.

8

Uz vienas biskvīta puses liek ievārījumu pēc izvēles, virsū liek krēma kārtu.

9

Liek virsū otru biskvīta pusi, apsmērē ar šokolādes glazūru, dekorē ar piparkūkām, ogām, ēdamiem kūku rotājumiem.

Foto: DELFI

Iedvesmai dažas melnās šokolādes kūkas no "Tasty" kūku meistarklases. Izdevās ar pirmo reizi!

Foto: DELFI
Foto: DELFI
Foto: DELFI
Foto: DELFI
Foto: DELFI

Lai izdodas gardi un šokolādīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!