
Šokolādīga kūka ar piparkūku garšu – īsta Ziemassvētku galda cienīga kūka, ko iesaka kūku meistare Ilze Kupča. "Tasty" kūku meistarklases dalībniekiem to izdevās pagatavot ar pirmo reizi. Viss, kas jādara – rūpīgi jāseko receptei. Savukārt rotājot kūku gan var ļauties improvizācijai un fantāzijai!
Biskvīta pagatavošana
Liek bļodā vai mikserī olas, miltus, cukuru, sviestu, cepamo pulveri, ūdeni, piparkūku garšvielu, 100 gramus melno šokolādi.
Visu samaisa viendabīgā masā, liek veidnē ar 26 cm diametru.
Cep 180 grādu temperatūrā 15-18 min.
Atdzesē.
Krēma pagatavošana
Saldo krējumu ar cukuru un saldo sieru saputo līdz diezgan stingrai masai.
Glazūras pagatavošana
200 g melno šokolādi izkausē, pievieno 100 g saldo krējumu un samaisa.
Kūkas pagatavošana
Biskvītu pārgriež uz pusēm.
Uz vienas biskvīta puses liek ievārījumu pēc izvēles, virsū liek krēma kārtu.
Liek virsū otru biskvīta pusi, apsmērē ar šokolādes glazūru, dekorē ar piparkūkām, ogām, ēdamiem kūku rotājumiem.

Iedvesmai dažas melnās šokolādes kūkas no "Tasty" kūku meistarklases. Izdevās ar pirmo reizi!





Lai izdodas gardi un šokolādīgi!