Kamēr ikdienas ēdienkartē līdera pozīcijas ieņem labi zināmas un pārbaudītas lietas, arvien biežāk mūsu virtuvēs parādās dažādi eksotiski produkti, kā piemēram, melnais ķiploks – fermentēts ķiploks, kas īpaši iecienīts Āzijas virtuvē.

Ar ko tas atšķiras no parastā ķiploka, kā garšo, kā izskatās un kādas ir tā labās īpašības – to varēsi uzzināt sestdien, 10. maijā Berga Bazārā - kultūru daudzveidības tirgū, kur vienkopus pulcēsies gan latvisko gardumu meistari, gan dažādu nacionalitāšu pārstāvji, kas ikdienā dzīvo tepat Rīgā, un tirgus dienā piedāvās interesantiem iepazīties (un arī nogaršot!) ar saviem nacionālajiem ēdieniem.

Bet tikmēr ikviens ir aicināts izmēģināt spēkus, pagatavojot vienkāršu recepti, kuru nozīmīgākā sastāvdaļa – melnais ķiploks.

2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 notīrīta melnā ķiploka galviņa200 gsviests

Sagatavošana

1

Istabas temperatūras sviestu un sasmalcinātu ķiploku liek traukā un ar virtuves lāpstiņu vai mikseri lēnām sajauc vienmērīgā masā.

2

Nelielu bļodiņu izklāj ar pārtikas plēvi, piepilda ar sakulto sviestu, liek ledusskapī atvēsināties.

Sviestu var izmantot cepšanai, pievienot dārzeņu sautējumiem, ceptai gaļai un zivij, vai vienkārši tāpat – smērēt uz maizītes!

Īpašām gastronomisajām izvirtībām noskaņotie sagatavotajā ķiploku sviestā var iemaisīt sev tīkamās garšvielās grauzdētas saulespuķu sēkliņas vai smalcinātus riekstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!