Foto: Shutterstock
Klasiska itāļu uzkoda - sulīgas un saldas melones šķēles ar Parmas šķiņķi un balzamiko mērci. Parmas šķiņķi var aizvietot ar jebkuru citu vītinātu cūkgaļas šķiņķi, kas sagriezts plānās šķēlēs.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 melones šķēles šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari8 vītināta šķiņķa šķēles2 saujasrukola50 gcietais siers1 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Uz servējamā šķīvja liek rukolu. Sagriež nomazgātu meloni daiviņas veida šķēlēs, tās savukārt šķērsām iegriež līdz miziņai vairākās vietās. Gulda melones daiviņas virs rukolas.

2

Apkaisa meloni ar sāli un melnajiem pipariem, uz katras šķēles liekot divas šķiņķa šķēles.

3

Apslacina salātus ar olīveļļu un pēc tam ar balzamiko etiķi.

4

Cieto sieru rīvē platās skaidās (var izmantot rokas rīves ēvelīti) un pārkaisa pāri salātiem. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!