Mencas kotletes ar zirņu biezeni un zeltainiem kartupeļu stienīšiem
Foto: Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Mencas kotletes ar kartupeļu stienīšiem ir variācija par angļu virtuves "fish and chips". Karijs klasiskajam garšu salikumam piešķir nedaudz eksotisku noti.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās, novāra, nokāš un sastampā. Lociņus sasmalcina. Olas sakuļ. Cepumus sadrupina. Miltus ieber bļodiņā.

Kartupeļiem pievieno mencas malto gaļu, kariju*, lociņus, sāli, piparus un sajauc viendabīgā masā. Formē kotletes, apviļā tās miltos, olā, cepumu drumstalās un liek ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm, kamēr gatavojas zirņu biezenis.

Sakarsē cepeškrāsni un gatavo kartupeļus, sekojot norādēm uz iepakojuma.

Zirņus pārlej ar biljonu un vāra, līdz tie ir gatavi, tad nokāš lieko šķidrumu, pievieno sāli, piparus un nedaudz sastampā.

Pannā sakarsē eļļu un apcep mencas kotletes no abām pusēm, līdz tās ir zeltainas.

Kotletes pasniedz ar kartupeļu stienīšiem, zirņu biezeni un citrona šķēlīti.

* Vari izmantot arī karija pastu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form