Mērcētas dzērvenes
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg dzērvenes
dzērvenes
Marinādei:
1 l
1 l ūdens
ūdens
50 g
50 g cukurs
cukurs
20 g
20 g sāls
sāls
2-3 gab.
2-3 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
 
kanēļa miziņa
kanēļa miziņa
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Mērcētas dzērvenes var pasniegt kā piedevas pie gaļas, zivs vai dārzeņu ēdieniem vai arī pievienot salātiem, bet to šķidrums vai aizstāt skābu sulu vai etiķi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Marinādei: verdošā ūdenī izkausē cukuru un sāli, pievieno krustnagliņas un kanēļa miziņu, katlu noņem no uguns un marinādi atdzesē.

    Lielas un gatavas ogas noskalo, notecina un uz dvieļa apžāvē. Ogas saber burkā un pārlej ar marinādi, uzliek plastmasas vāciņu. Tās tur burkā 2-3 dienas istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā. Dzērvenes gatavas pēc 25-30 dienām.

    Dzērvenem piemīt ta priekšrocība, ka tās var ilgi uzglabat svaigas. Bet īpašu garšu tās iegūt, ja tiek mērcētas.

    Iesūtīja: Mocca

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form