Foto: Shutterstock
Mērcētas dzērvenes var pasniegt kā piedevas pie gaļas, zivs vai dārzeņu ēdieniem vai arī pievienot salātiem, bet to šķidrums vai aizstāt skābu sulu vai etiķi.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgdzērvenes MARINĀDEI:1 lūdens50 gcukurs20 gsāls3 gab.krustnagliņas kanēļa miziņa

Sagatavošana

1

Marinādei: verdošā ūdenī izkausē cukuru un sāli, pievieno krustnagliņas un kanēļa miziņu, katlu noņem no uguns un marinādi atdzesē.

2

Lielas un gatavas ogas noskalo, notecina un uz dvieļa apžāvē. Ogas saber burkā un pārlej ar marinādi, uzliek plastmasas vāciņu. Tās tur burkā 2-3 dienas istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā. Dzērvenes gatavas pēc 25-30 dienām.

Dzērvenem piemīt ta priekšrocība, ka tās var ilgi uzglabat svaigas. Bet īpašu garšu tās iegūt, ja tiek mērcētas.

Iesūtīja: Mocca

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!