Mērcētas dzērvenes
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Mērcētas dzērvenes var pasniegt kā piedevas pie gaļas, zivs vai dārzeņu ēdieniem vai arī pievienot salātiem, bet to šķidrums vai aizstāt skābu sulu vai etiķi.

Marinādei: verdošā ūdenī izkausē cukuru un sāli, pievieno krustnagliņas un kanēļa miziņu, katlu noņem no uguns un marinādi atdzesē.

Lielas un gatavas ogas noskalo, notecina un uz dvieļa apžāvē. Ogas saber burkā un pārlej ar marinādi, uzliek plastmasas vāciņu. Tās tur burkā 2-3 dienas istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā. Dzērvenes gatavas pēc 25-30 dienām.

Dzērvenem piemīt ta priekšrocība, ka tās var ilgi uzglabat svaigas. Bet īpašu garšu tās iegūt, ja tiek mērcētas.

Iesūtīja: Mocca

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form