7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 kgdzērvenes MARINĀDEI:1 lūdens50 gcukurs20 gsāls3 gab.krustnagliņas kanēļa miziņa
Sagatavošana
1
Marinādei: verdošā ūdenī izkausē cukuru un sāli, pievieno krustnagliņas un kanēļa miziņu, katlu noņem no uguns un marinādi atdzesē.
2
Lielas un gatavas ogas noskalo, notecina un uz dvieļa apžāvē. Ogas saber burkā un pārlej ar marinādi, uzliek plastmasas vāciņu. Tās tur burkā 2-3 dienas istabas temperatūrā, tad novieto vēsumā. Dzērvenes gatavas pēc 25-30 dienām.
Dzērvenem piemīt ta priekšrocība, ka tās var ilgi uzglabat svaigas. Bet īpašu garšu tās iegūt, ja tiek mērcētas.
Iesūtīja: Mocca
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit