Foto: Shutterstock
Mērkaķu maize - raksturīgs šai maizītei ir tas, ka to nav jāgriež, jo katra bumbiņa bez problēmām atdalīsies no kukulīša, tā teikt, kaudze ar bulciņām.

Ja cepat imperatorbulciņas, tad vēl vajag 1 sakultu olu pārsmērēšanai un sezama sēklas vai magones pārkaisīšanai. Vienkārši veido bulciņas, pārsmērē ar olu un pārkaisa ar sēkliņām. Cep.
Uzreiz teikšu, ka man tur gribējās vairāk cukura un mazāk sāls, bet rakstīju jums oriģinālo recepti.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmilti300 mlsilts piens40 graugs1 ĒKcukurs1 ĒKsāls75 gkausēts vai mīksts sviests100 gsviests zaļumi3 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Tagad pie mērkaķmaizes. Tātād, mīklas sastāvdaļas liek maizes mašīnā, režīms "mīkla". Manā mašīnā tas ir 1 stunda un 30 minūtes.

2

Kamēr rūgst mīkla, ņemam apmēram 100 g sviesta vai labas eļļas, sviestu izkausē. Tajā ieliek 3 ķiploka daiviņas, izspiestas, ļoti sīki sasmalcinātas un visādus zaļumus, sasmalcinātus lociņus, dilles, pētersīļus, baziliku un var likt klāt arī visādas kaltētas zālītes, arī būs ļoti garšīgi, Kamēr mīkla rūgst arī sviests būs savilcies.

3

Kad mīkla gatava, veido nelielas bumbiņas, nu 3-4 cm diametrā. Katru bumbiņu apviļā aromātiskajā sviestā, liek kārtām maizes mašīnas spainīti. Man sanāca 2 kārtas. Katru bumbiņu var arī pildīt, ar ceptu malto gaļu ar kartupeļiem, ar sieru, ar desu vai šķiņķi, kas nu kuram labāk patīk. Var arī nepildīt. Var starp kārtām iekaisīt rīvētu sieru.

4

Nu lūk, kad visa mīkla salikta spainītī, to liek, lai uzrūgst uz 30 minūtēm un tad režīms "tikai cepšana" 1 stundu.

*40 g svaigs vai 7 g sausais raugs

Iesūtīja: Žurkulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!