Meža aveņu medus 'stropa' deserts ar biezpienu un alus un ogu želejām
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
300 g
300 g biezpiens
biezpiens
300 ml
300 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
300 g
300 g upenes
upenes
300 g
300 g dzērvenes
dzērvenes
100 g
100 g cukurs
cukurs
4
4 želatīna plāksnītes
želatīna plāksnītes
Mērcei:
100 ml
100 ml laima sula
laima sula
100 g
100 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
 
piparmētras
piparmētras
  • Citi saldēdieni
  • Krēmi
  • Želejas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šefpavārs Havjērs Hosē Garsija, kurš sevi nosaucis par neatkarīgo pavārmākslas mīlētāju, 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, sagatavojis interesantu desertu. Tā pagatavošanai bez profesionāla aprīkojuma neiztikt, tomēr atjautīgāki virtuves virtuozi noteikti izdomās, kā vismaz daļu no šīs idejas realizēt savā virtuvē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    100 g meža aveņu medus sajauc ar 300 ml saldo krējumu, ielej sifonā, kuram ir pievienota 1 skābekļa patrona, liek ledusskapī 2 stundas dzesēties.

    Izsijā caur smalku sietu 300 g biezpienu.

    Lej katliņā 150 ml alu "Lielvārdes Tumšais", pievieno 300 g upenes, 50 g cukuru, uzvāra un izkāš. Vāra aptuveni 1 min ar izkausētām 2 želatīna plāksnītēm, liek dzesēties istabas temperatūrā, līdz masa pārtop želejā.

    Identiskā veidā pagatavo dzērveņu un alus želeju.

    Pagatavo mērci, sablendējot 100 ml laima sulu ar 100 g meža aveņu medu, svaigām piparmētru lapām pēc garšas.

    Ēdienu pasniedzot, liek uz šķīvja apaļas gredzenveida formas, ieber tajās izsijāto biezpienu, pārlej ar mērci, sagriež želeju nelielos kubiņos, ko izvieto ap apli, noņem gredzenu, dekorē ar jāņogām vai citām ogām.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form