Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
Foto: Egijs Hofmanis
1.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg cūkgaļa
cūkgaļa
200 g
200 g vārtītas rudens sēnes
vārtītas rudens sēnes
2 gab.
2 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. liels burkāns
liels burkāns
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
5 ĒK
5 ĒK krējums
krējums
pēc garšas
pēc garšas mārrutki
mārrutki
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
3 šķēles
3 šķēles izmērcēta baltmaize
izmērcēta baltmaize
pēc garšas
pēc garšas raudene
raudene
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns
rozmarīns
 
garšvielas
garšvielas
  • Gaļas ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Kad negribas līst ārā no mājas, jāķeras pie rezervēm – ne velti rudenī visus mežus izbridām!

    Jūrmalnieks Egijs Hofmanis soli pa solim mūs izvedīs cauri gardai mistērijai, ko sauc par meža sēņu kotlešu cepšanu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šķiet, pat man sēņošanas sezona par 99,9% ir beigusies. Šis ir laiks, kad sēnes visdrošāk meklēt saldētavā. Atrodam maisiņu ar savārītām rudens sēnēm, un ceļš uz kotletēm var sākties.

    Receptē minētos daudzumus var variēt, drīzāk jāskatās uz aci un jāpaļaujas uz intuīciju un pieredzi.

    Protams, var izmantot jau gatavu gaļu un gatavus garšvielu maisījumus, taču gan paša maltai gaļai, kad zini, kas tur iekšā, gan paša gatvotam garšvielu mikslim ir pavisam cita garša.

    Lai virtuvē atraisītu patīkamas smaržas, jāsāk ar garšvielu sagatavošanu: saberžam baltos, sarkanos, zaļos, melnos piparus, koriandru un anīsu.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Samaļ gaļu gaļas mašīnā.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Sarīvē burkānus.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Smalki sakapā vārītas meža sēnes.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, kā arī raudeni un rozmarīnu.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis
    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Pievieno gaļai visu sarīvēto un sakapāto, kā arī olas, krējumu, mārrutkus, sojas mērci, izmērcētu baltmaizi, kādu karoti miltu, lai labāk turas kopā, visu samīca.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Izveidotās kotletes apviļā rīvmaizē un cep, kamēr groziņa brūngana un kraukšķīga.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Pasniedz ar gurķu salātiem un mājās gatavotu majonēzi.

    Meža sēņu un gaļas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu
    Foto: Egijs Hofmanis

    Kā mājās pagatavot gardu majonēzi bez liekām sastāvdaļām

    Zeltainā ķiploku majonēze Nigellas gaumē visiem dzīves gadījumiem

    Ātri šis nebūs, bet garša atsver visu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kotletes
    0
    Raudene
    0
    Baltmaize
    0
    Cūkgaļa
    0
    Garšvielas un garšaugi
    0
    Ķiploki
    0
    Mārrutki
    0
    Milti
    0
    Olas
    0
    Rozmarīns
    0
    Sīpoli
    0
    Skābs krējums
    0
    Sojas mērce
    0
    Cepšana
    0
    Pannā cepts ēdiens
    43596533
    Gaļas ēdieni
    43596533
    Sēņu ēdieni
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form