Mīdijas baltvīna mērcē ar ķirštomātiem un čorizo
Foto: DELFI
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg mīdijas čaulā
mīdijas čaulā
150 ml
150 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
250 g
250 g čorizo desa
čorizo desa
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK kumins
kumins
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna cienīga maltīte mājās, kas pagatavojama pavisam īsā laika sprīdī. Ilgāko laiku prasīs mīdiju nomazgāšana (un atkausēšana, ja izmanto saldētas gliemenes). Recepti iesaka "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu, ber pannā smalki sagrieztu čorizo desu un uz vidējas liesmas karsē, laiku pa laikam apmaisot.

    Cep, līdz desa sāk apbrūnēt (tās būs apmēram četras minūtes). Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un kuminu, samaisa un karsē apmēram minūti.

    Pannas saturam pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pielej vīnu un karsē, līdz virums sāk vārīties. Uz lēnas uguns karsē, līdz aptuveni ceturtdaļa šķidruma izgarojusi. Pievieno svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.

    Pievieno atkausētas, nomazgātas mīdijas, pārsedz pannu ar vāku un, laiku pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns karsē apmēram 6-8 minūtes, līdz gliemeņu vāki atvērušies.

    Ja gadās, ka kāda mīdija nav atvērusies, to izņem no pannas, jo ēšanai tā nebūs derīga.

    Ja šķiet, ka ar mīdijām nepietiks, kopā ar tām var gatavot arī citas jūras veltes – garneles, astoņkājīšus, kalmārus u.c.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar grauzdētu maizīti vai kartupeļu frī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form