Foto: DELFI
Restorāna cienīga maltīte mājās, kas pagatavojama pavisam īsā laika sprīdī. Ilgāko laiku prasīs mīdiju nomazgāšana (un atkausēšana, ja izmanto saldētas gliemenes). Recepti iesaka "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmīdijas čaulā150 mlsauss baltvīns250 gķirštomāti4 gab.ķiploka daiviņas250 gčorizo desa2 ĒKolīveļļa1 ĒKkumins pēc garšassvaigi malti melnie pipari pēc garšaspētersīļi

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē eļļu, ber pannā smalki sagrieztu čorizo desu un uz vidējas liesmas karsē, laiku pa laikam apmaisot.

2

Cep, līdz desa sāk apbrūnēt (tās būs apmēram četras minūtes). Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un kuminu, samaisa un karsē apmēram minūti.

3

Pannas saturam pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pielej vīnu un karsē, līdz virums sāk vārīties. Uz lēnas uguns karsē, līdz aptuveni ceturtdaļa šķidruma izgarojusi. Pievieno svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.

4

Pievieno atkausētas, nomazgātas mīdijas, pārsedz pannu ar vāku un, laiku pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns karsē apmēram 6-8 minūtes, līdz gliemeņu vāki atvērušies.

5

Ja gadās, ka kāda mīdija nav atvērusies, to izņem no pannas, jo ēšanai tā nebūs derīga.

Ja šķiet, ka ar mīdijām nepietiks, kopā ar tām var gatavot arī citas jūras veltes – garneles, astoņkājīšus, kalmārus u.c.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar grauzdētu maizīti vai kartupeļu frī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!