Foto: Publicitātes foto
Mīdiju gatavošana ir itin vienkārša, savukārt rezultāts – izcils. Recepti iesaka Linda Vilmansone.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmīdijas200 mlbaltvīns neliela pētersīļu buntīte1 čili pipars daži timiāna zariņi2 ķiploka daiviņas0.5 TKsāls2 seleriju kāti2 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Katliņā izkausē un uzkarsē sviestu. Sviestā apcep purava ripiņas un pievieno dažus timiāna zariņus un sakapātus pētersīļus. Pievieno arī smalki sakapātas ķiploka daiviņas un čili.

2

Kad viss apcepies, pievieno sāli un baltvīnu. Uzkarsē visu.

3

Katlā ber mīdijas un noslēdz vāku. Ļauj tām karsēties, līdz atvērušās. Tas prasīs apmēram 5 minūtes.

4

Šajā brīdi var pievienot papildu garšas, kādas sirds kāro – zilo sieru, saldo krējumu, cieto sieru utt. Bet arī bez tiem mīdijas būs ļoti gardas.

5

Pasniedz karstas, ar bageti. Neatvērušās mīdijas nekādā gadījumā ar varu nevajag nevērt vaļā, tās nav paredzētas ēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!