Foto: DELFI
Ledusskapī pārāk aizsēdējusies biezpiena paciņa, maizes kastes stūrī noslēpies lavašs? Jā, tā mēdz gadīties. Bet ko darīt, ja tajā pašā dienā, kad šis konstatēts, šķirstot sociālos tīklus, izlec video, kurā kāda ietekmele jūsmīgi slavē brokastis, kurās liek lietā biezpienu un lavašu? Jādomā, ka tā gluži nav sagadīšanās. Vismaz mēs tā nospriedām un izmēģinājām. Un jāsaka, kā ir – nenožēlojam, iesakām arī citiem!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gbiezpiens200 grīvēts siers3 gab.olas dilles1 gab.lavaša iepakojums sēkliņas

Sagatavošana

1

Biezpienu liek bļodā, pievieno rīvēto sieru, olas un sakapātas dilles. Visu samīca. Ja šķiet, ka jāpievieno sāls, padomā divreiz, jo sieram arī ir savs sāļums!

2

Lavašu sasmalcina apmēram 1,5x1,5 cm kvadrātiņos.

3

Lavaša plēksnītes iemaisa masā un liek karstumizturīgā veidnē, kas izklāta ar cepampapīru vai ietaukota ar sviestu vai eļļu.

4

Pāri kaisa sēkliņas – derēs gan sezama, gan saulespuķu, gan ķirbju sēklas, gan visas kopā vienā maisījumā.

5

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 30–40 minūtes (viss atkarīgs no katras individuālās krāsns).

6

Ja šķiet, ka gatavais kukulītis ir par gaišu, beigās cepeškrāsni pārslēdz grila režīmā un cep tajā vēl 5–7 minūtes.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!