"Recepte tiem, kas nelieto uzturā miltus. Mieži ir lieliska alternatīva. Fantastiska piedeva vai ēdiens ar olām!" par salātiem saka receptes autors, "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Murķeļu vietā vari izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikātas Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā vari lietot Monterīgo sieru.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
60 gmiežu putraimi80 gkartupeļi (sezonas laikā - jaunie)350 mlolīveļla3 lauru lapas3 gdilles5 graudene150 gmurķeļi1 timiāna zariņš1 ķiploka daiviņa100 grukola60 gciedru rieksti pēc garšaspētersīļi60 gParmezāna siers120 gkazas siers pēc garšasmelnie pipari un sāls

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām, verdošā ūdenī ieliec miežu putraimus un vāri tos aptuveni 15 minūtes.

2

Blenderī ieliec rukolu, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē to viendabīgā masā.

3

Verdošā ūdenī ieliec murķeļus uz 10 minūtēm, tad noskalo tos un atkārto procesu 3 reizes. Murķeļus kārtīgi izspied no liekā ūdens un apcep tos uz pannas ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

4

Kartupeļus sagriez uz pusēm un ievieto tos verdošā lauru lapu un sāls ūdenī. Sakapā dilles un pārber pāri kartupeļiem (lai tie sasūcas ar aromātu).

5

Visbeidzot sajauc putraimus ar kartupeļiem un ceptiem murķeļiem, pārlej pāri pesto un pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!