Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīna miziņu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
650 g
650 g milti
milti
250 g
250 g iesala ekstrakts
iesala ekstrakts
200 g
200 g sviests
sviests
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
40-50 g
40-50 g piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
1
1 ola
ola
50 g
50 g apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
30 g
30 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
mandeles dekoram
mandeles dekoram
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tev visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās piparkūkas, kas vairāk atgādina prjaņikus, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā vienkārši pagatavojamu mīksto iesala piparkūku recepti ar apelsīna miziņas aromātu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavās mīklas daudzums aptuveni 1,2 kg.

    Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli.

    Masu maisa un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.

    Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri.

    Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

    Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli.

    Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form