Foto: Privātais arhīvs
Ja tev visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās piparkūkas, kas vairāk atgādina prjaņikus, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā vienkārši pagatavojamu mīksto iesala piparkūku recepti ar apelsīna miziņas aromātu.

Gatavās mīklas daudzums aptuveni 1,2 kg.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

650 gmilti250 giesala ekstrakts200 gsviests150 gbrūnais cukurs50 gpiparkūku garšviela1 ola50 gapelsīna miziņa, smalki sarīvēta30 gcepamais pulveris šķipsnasāls mandeles dekoram

Sagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli.

2

Masu maisa un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.

3

Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri.

4

Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

5

Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli.

6

Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!