Foto: DELFI
Kad mājās nekā garšīga nav, ļoti iespējams, ka kādā plauktā aizķērusies ne visai mīlēto auzu pārslu paka, kas reti nonāk līdz putras katlam. Ja ledusskapī ir kripatiņa sviesta, tad silti cepumi pie tējas krūzes būs baudāmi jau pēc 20 minūtēm.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

60 gsviests50 gcukurs1 gab.olas110 gmilti150 gauzu pārslas0.5 TKcepamais pulveris pēc garšasķirbju sēklas30 gšokolāde šķipsnasāls šķipsnavaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Ūdens peldē vai gluži vienkārši mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu.

2

Pievieno cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Gardāks variants ir izvēlēties brūno cukuru.

3

Pievieno vienu palielu olu.

4

Ber klāt neapgrauzdētas auzu pārslas.

5

Pievieno miltus, cepamo pulveri.

6

Iemaisi ķirbju sēkliņas un sarīvētu šokolādi.

7

Visu rūpīgi samaisi un veido nelielas piciņas uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ievēro, ka cepumi nedaudz izplūdīs, tādēļ neliec tos cieši blakus.

8

Cep 170 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!