Medus un musli mafini
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6000 10
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g milti
milti
1-2 TK
1-2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
200 g
200 g muslis
muslis
1 TK
1 TK garšvielas piparkūkām vai kanēlis un maltas krustnagliņas
garšvielas piparkūkām vai kanēlis un maltas krustnagliņas
250 ml
250 ml piens
piens
2
2 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
Piederumi:
 
mafinu panna
mafinu panna
 
mafinu papīra formiņas
mafinu papīra formiņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Mafini
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Miltus iesijā lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un iemaisa tajos auzu pārslu, žāvētu augļu un riekstu musli (to var pagatavot pēc šīs receptes). Pēc tam pievieno arī kanēli, krustnagliņas vai drusciņu piparkūku garšvielu.

    Pienu sakuļ kopā ar olām, eļļu un medu. Pēc tam lēnām iemaisa sausajās sastāvdaļās, līdz sanākusi vienmērīga mīkla.

    Ar ēdamkaroti liek mīklu mafinu formiņās, tā, lai aizpildītas aptuveni divas trešdaļas.

    Mafinus cep 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un ir zeltaini brūni.

    Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pāris minūtes pirms ēšanas. Pasniedz siltus vai pilnībā atdzesētus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form