Medus un musli mafini
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.5556 9
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Miltus iesijā lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un iemaisa tajos auzu pārslu, žāvētu augļu un riekstu musli (to var pagatavot pēc šīs receptes). Pēc tam pievieno arī kanēli, krustnagliņas vai drusciņu piparkūku garšvielu.

Pienu sakuļ kopā ar olām, eļļu un medu. Pēc tam lēnām iemaisa sausajās sastāvdaļās, līdz sanākusi vienmērīga mīkla.

Ar ēdamkaroti liek mīklu mafinu formiņās, tā, lai aizpildītas aptuveni divas trešdaļas.

Mafinus cep 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un ir zeltaini brūni.

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pāris minūtes pirms ēšanas. Pasniedz siltus vai pilnībā atdzesētus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form