Foto: Publicitātes foto
Sulīgi tumšās šokolādes cepumi ar zemesriekstu gabaliņiem būs gards našķis pie aromātiskas zāļu tējas vai kafijas tases. Recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".

No norādītā produktu daudzuma sanāks 22-24 cepumi.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 g70% tumšā šokolāde60 gsviests100 gmilti šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris2 lielas olas1 ĒKvaniļas ekstrakts1 ĒKmedus130 gcukurs100 gzemesrieksti

Sagatavošana

1

Karstā ūdens peldē liek bļodu ar gabaliņos salauztu šokolādi un sviestu. Ik pa brīdim apmaisot, bļodiņas saturu izkausē, tad to no karstuma avota noņem.

2

Atsevišķā bļodā sajauc kviešu miltus, sāli un cepamo pulveri.

3

Miksera bļodā iesit olas, pievieno cukuru, medu un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un visu puto kādas piecas minūtes, līdz masa kļuvusi pavisam gaiša un gaisīga.

4

Uzputotajā olu masā ar mikseri iemaisa izkausēto šokolādi un sviestu, tad mikseri apstādina un ar karoti iemaisa iepriekš sagatavotos miltus, kā arī nedaudz ar nazi sasmalcinātus zemesriekstus.

5

Cepumu mīkla ir gatava, to liek ledusskapī uz kādām 30 minūtēm, līdz tā kļuvusi biezāka.

6

Pēcāk no mīklas veido cepumus, pa ēdamkarotei to liekot uz cepampannas, kas izklāta ar cepmampapīru. Starp mīklas pikučiem atstāj palielas atstarpes, jo cepumi izpletīsies. Ja uz cepumiem gribas uzbirdināt pa sāls šķipsniņai, tad šis ir īstais brīdis.

7

Cepampannu liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī, un cep cepumus kādas 9-12 minūtes. Cepšanās ilgums atkarīgs no cepumu izmēra un cepeškrāsns, bet tie būs gatavi, kad viscaur būs uzpūtušies, taču viducī palikuši vēl gluži mīksti.

8

Kad cepumi gatavi, tos izņem no cepeškrāsns, atdzesē un tikai tad pārvieto no cepampannas uz šķīvīti vai bļodiņu.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!