Foto: Privātais arhīvs
"Kad apnikušas parastās kotletes, tad jāimprovizē ar to, kas mājās atrodams," saka receptes autore Monta Štrodaha. Ierastajam kotletēm pievienojot gardu mērcīti, izbaudīsi jaunus garšu iespaidus. Mērce ir maiga, bet vari pievienot arī kādu čili pikantumam. Kotletes nevajadzētu taisīt no saldētas gaļas, citādi tās būs sausākas, un gaļai svarīga tauku daudzuma proporcija.
35Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KOTLETĒM:500 gmaltā gaļa1 gab.ola1 gab.neliels sīpols1 ĒKskābais krējums2 gab.ķiploka daiviņas izmērcēta baltmaize pēc garšassāls pēc garšaspipari maltās gaļas garšvielas MĒRCEI:200 gšampinjoni0.5 gab.burkāns0.5 gab.Šalotes sīpols1 gab.marinēts gurķis200 gsaldais krējums100 mlpiens0.3 gab.sēņu buljona kubiņš pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Pagatavo maltās gaļas masu, sajaucot visas sastāvdaļas.

2

Veido nelielas, apaļas kotletītes.

3

Apcep kotletes uz pannas.

4

Ņem nost un ieliec trauciņā, kamēr gatavo mērci.

5

Tajā pašā pannā apcep sagrieztus šampinjonus, burkānus un sīpolus, pievieno garšvielas. Beigās pieliec sagrieztu marinētu gurķi.

6

Pāris reižu apmaisi un pielej saldo krējumu un pienu.

7

Kad mērce uzmetusi burbuli, liec pannā kotletes un pasautē uz pavisam nelielas liesmas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!