Mini picas maizītes
Foto: Linda Tellgrena
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 lielais lavašs
lielais lavašs
vai
4
4 tortiljas
tortiljas
250 g
250 g tomātu mērce
tomātu mērce
4
4 saspiestas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
saspiestas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
250 g
250 g mazos kubiņos sagriezts šķiņķis va kūpināta liesa gaļa
mazos kubiņos sagriezts šķiņķis va kūpināta liesa gaļa
200 g
200 g rīvēts siers, piemēram Trikāta Krievijas
rīvēts siers, piemēram Trikāta Krievijas
 
dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās
dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Karstās uzkodas
  • Lavaša uzkodas
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No norādītajiem daudzumiem iegūsi 12 mini picas.

    Gatavošana:

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas izgriež apļus ar deviņu centimetru diametru.

    Kārto tos mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā.

    Mazajos kausiņos liek pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas. Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liek olīvas un čili gabaliņus.

    Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas.

    Pasniedz siltas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form