Mintaja plācenīši ar dārzeņiem
Foto: Liene Matīsa
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g saldēta mintaja fileja
saldēta mintaja fileja
3 gab.
3 gab. olas
olas
20 g
20 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
10 g
10 g citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas garšvielas
garšvielas
 
eļļa
eļļa
20 g
20 g dilles
dilles
230 g
230 g saldais kartupelis
saldais kartupelis
300 g
300 g burkāni
burkāni
300 g
300 g paprika
paprika
250 g
250 g cukīni
cukīni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi" iesaka gardu, viegli pagatavojamu un izdevīgu maltīti, kas produktu ziņā četru cilvēku ģimenei izmaksās nedaudz virs septiņiem eiro.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:

    • Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
    • Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
    • Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!

    Istabas temperatūrā atkausē mintaja fileju. Zivi sagriež strēmelēs un liek bļodā.

    Klāt pierīvē burkānus, cukīni un smalcinātas dilles. Masā iesit olas, pievieno kartupeļu cieti, garšvielas, piespiež citrona sulu.

    Visu uzmanīgi samaisa. No sagatavotās masas veido vienāda izmēra plācenīšus.

    Plācenīšus kārto sakarsētā un ieeļļotā pannā, cep no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni.

    Piedevām batātes, cukīni un papriku sagriež vidēja izmēra vienādos gabalos, pārlej ar eļļu, pievieno sāli un piparus, visu labi apmaisa un apcep labi uzkarsētā pannā.

    Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: zivs plācenīšus izkārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar garšvielās un dillītēs apceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās pārlej ar zaļumu pesto. Labu apetīti!

    Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 7,28 eiro.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.