Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi" iesaka gardu, viegli pagatavojamu un izdevīgu maltīti, kas produktu ziņā četru cilvēku ģimenei izmaksās nedaudz virs septiņiem eiro.

Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:

  • Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
  • Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
  • Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsaldēta mintaja fileja3 gab.olas20 gkartupeļu ciete10 gcitronu sula pēc garšasgaršvielas eļļa20 gdilles230 gsaldais kartupelis300 gburkāni300 gpaprika250 gcukīni

Sagatavošana

1

Istabas temperatūrā atkausē mintaja fileju. Zivi sagriež strēmelēs un liek bļodā.

2

Klāt pierīvē burkānus, cukīni un smalcinātas dilles. Masā iesit olas, pievieno kartupeļu cieti, garšvielas, piespiež citrona sulu.

3

Visu uzmanīgi samaisa. No sagatavotās masas veido vienāda izmēra plācenīšus.

4

Plācenīšus kārto sakarsētā un ieeļļotā pannā, cep no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni.

5

Piedevām batātes, cukīni un papriku sagriež vidēja izmēra vienādos gabalos, pārlej ar eļļu, pievieno sāli un piparus, visu labi apmaisa un apcep labi uzkarsētā pannā.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: zivs plācenīšus izkārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar garšvielās un dillītēs apceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās pārlej ar zaļumu pesto. Labu apetīti!

Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 7,28 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!