Modernā klasika – laima siera kūka. Raimonda Zommera recepte
Foto: Jodie Morgan / cc
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
140 g
140 g cepumi “Pētergailis Klasika”
cepumi “Pētergailis Klasika”
85 g
85 g mīksts sviests
mīksts sviests
10 g
10 g pūdercukurs
pūdercukurs
Siera kūkas pildījumam
200 g
200 g svaigais siers
svaigais siers
40 g
40 g cukurs
cukurs
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
1 gab.
1 gab. laims (sulai un mizai)
laims (sulai un mizai)
Vaniļas mērcei
250 ml
250 ml auzu dzēriens “Alpro”
auzu dzēriens “Alpro”
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
30 g
30 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
16 g
16 g vanilīna cukurs
vanilīna cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Slavenību receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Veldzējoties vasaras atmiņās un garšās, laima siera kūka ir īstā izvēle ikvienam gardēdim, kurš vēlas baudīt modernu un klasisku garšu, kas papildināta ar vaniļas mērci un sezonas svaigajām odziņām. Siera kūka ir ļoti iemīļota un viegli pagatavojama recepte daudzās mājās, bet, lai piešķirtu tai aizejošās vasaras svaigumu, esam recepti papildinājuši ar laima garšu. Šī recepte būs piemērota kā dažādām svinībām, tā arī ikdienas našķiem, nodrošinot baudījuma un garšas izcilību jebkurā brīdī, " stāsta "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers. Kūkas kopējās izmaksas – 12,78 eiro.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kūkas pamatnei sadrupina cepumus un samaisa ar sviestu un pūdercukuru viendabīgā masā.

    Iegūto masu izklāj formas apakšā un cep 175 grādos piecas minūtes, tad atdzesē.

    Kamēr dziest pamatne, krēmsieru saputo ar cukuru, tad pievieno saldo krējumu un laima mizu ar sulu.

    Vēlreiz visu saputo, līdz iegūta viendabīga un gaisīga konsistence. To pārklāj pāri kūkas pamatnei un ievieto ledusskapī uz divām stundām kārtīgi savilkties un sastingt.

    Kamēr kūka savelkas, pagatavo vaniļas mērci. Auzu dzērienu ielej karsēšanas trauciņā, uzkarsē ar tam pievienotām vaniļas sēklām un cukuru.

    Tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar kukurūzas cieti un iegūtajai masai, lēnām maisot, lej klāt silto auzu pienu.

    Tad lej visu atpakaļ un lēnām karsē, līdz veidojas iebiezināta masa.

    Gatavo kūku griež porcijās un pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci un rotātu ar sev tīkamām sezonas ogām.

    Lai izdodas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.