Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja tev nekad nav sanācis nogaršot kukurūzas putraimu ēdienus, iesakām sākt ar tik pazīstamo picu, tikai ietērpjot to jaunā izskatā. Polentas picas pamatne nebūs kraukšķīga, un, lai to sagrieztu, būs nepieciešams nazis un dakša. Toties garša būs lieliska. Mocarella un saulē kaltētie tomāti ir receptes garšas noslēpums.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mlkukurūzas putraimi240 gsaulē kaltēti tomāti olīveļļā100 gzaļās olīvas bez kauliņiem300 gsalami350 mlrīvēta mocarella saujarukola

Sagatavošana

1

Vidēja izmēra un dziļuma pannā ieklāj cepampapīru un apsmidzini ar nedaudz olīveļļas.

2

Katliņā uzvāri 500 ml ūdens un ieliec tajā kukurūzas putraimus. Vāri uz lēnas uguns 5 minūtes, ar koka karoti apmaisot polentu, līdz tā sabiezē. Pievieno sāli un piparus.

3

Ar karoti pārvieto polentu uz cepamo pannu un izlīdzini putru pa visu pannu. Lai polenta neliptu pie karotes, vari izmantot ar nedaudz eļļas no kaltēto tomātu burciņas. Polentas pamatnei jābūt plānai–kā picas pamatam.

4

Uzkarsē cepeškrāsni. Izvieto uz picas pamatnes sagrieztus saulē kaltētos tomātus, olīvas, salami un mocarellu. Cep aptuveni 10–15 minūtes, līdz sieram parādās burbulīši un pica ir karsta.

5

Dekorē picu ar rukolas lapiņām.

6

Griez to šķēlēs un izbaudi!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!