'Mole'- pikanta tumšās šokolādes mērce meksikāņu gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli

'Mole' ir Meksikas virtuvei raksturīga tumšās šokolādes mērce ar dziļu, izteiksmīgu un piesātinātu garšu, kuru vēl vairāk paspilgtina garšvielas. Šī mērce ir lielisks papildinājums gaļas, it īpaši liellopa gaļas, ēdieniem.

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties nomizotus un sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, pēc minūtes pievieno oregano, kanēli un kuminu. Turpina cept aptuveni 10 minūtes.

Bļodiņā sajauc miltus ar čili pulveri, pievieno pannas saturam un aptuveni 3 minūtes apcep. Tad pa daļām pievieno un iemaisa buljonu. 

Turpina vārīt mērci aptuveni 35 minūtes, līdz novārījies liekais šķidrums. Nogriež uguni, pievieno šokolādi, sāli, piparus un maisa, līdz šokolāde ir izkususi.

Mērci var pasniegt ar gaļas ēdieniem vai izmantot to gaļas sautēšanai.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form