Foto: Privātais arhīvs
Bieži vien šašlika receptēs tiek ieteikts visas sastāvdaļas pievienot "pēc garšas", bet, ko iesākt, ja par savu garšas izjūtu neesi īsti pārliecināts? Praksē daudzkārt pārbaudītu ņammīgā šašlika recepti ar precīzām produktu mērvienībām iesaka mūsu lasītājs Agris Pontags.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgcūkgaļas kakla karbonāde1 kgsīpoli1 ĒKsāls1 ĒKrupji malti melnie pipari1 ĒKkoriandra sēklas, saberztas piestā1 ĒKkaltēts baziliks1 ĒKsaldās paprikas pulveris1 ĒKkaltēts timiāns2 lauru lapas6 ĒKeļļa1 citrons

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež gabalos. Daļu sīpolu sasmalcina, daļu sarīvē uz rupjās rīves.

2

Liek sīpolus pie gaļas. Pieber sāli un ar rokām cītīgi mīca, kamēr sīpoli sāk suloties.

3

Pieber garšvielas, eļļu, izspiež citronu. Kārtīgi samaisa.

4

Liek gaļai virsū slogu, diennakti marinē.

5

Gaļu liek uz iesmiem vai restēm un cep.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!