4.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
500 g
0.5 TK
Krēmam:
3 glāze
4 ĒK
2 ĒK

Napoleona kūka - gardums pie tējas vai kafijas.

Aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā pirmā labuma miltus, pieliek pusi sviesta un labi samīca.

Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā, pasmērē ar pārējo sviestu, kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla, sausam un pirmā labuma. Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu, saspiež maliņas cieši kopā, pēc tam rullē vienā virzienā, līdz tā izstiepjas garumā, tad saloka trīs daļās un noliek brīdi aukstā vietā.

Pēc tam atkal rullē pretējā virzienā, atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes.

Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi.

Tad to liek uz paplātes un apsmērē ar olu, sadur ar dakšiņu un cep. Atdzisušu plakaniski pārgriež un pārsmērē ar krēmu,saliek kopā un sagriež gabaliņos.

Krēmu:pienu ar vanilīncukuru uzvāra.Olas ar cukuru un miltiem sakuļ, pielej uzvārīto pienu, uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Comment Form