Foto: Shutterstock
Napoleons - vienmēr gaidīta, garda un svinīga kūka.
270Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gmargarīns5 glāzemilti0.75 glāzeūdens1 gab.ola0.5 gab.citrona sula1 šķipsnasāls vārītais krēms ābolu ievārījums

Sagatavošana

1

Miltus uzber uz galda. Ieliek margarīnu.

2

Margarīnu ar nazi iekapā miltos. Pēc tam ar rokām vēl saberž.

3

Miltus ar margarīnu savāc vienā kaudzītē. Kaudzītē uztaisa bedrīti un pa daļām lej klāt ūdens maisījumu. Ielej samaisa, ielej samaisa, līdz jūtams, ka ūdens ir pietiekoši un masa ir visa viendabīga. ja ūdens ir par maz, tad pielej tik daudz, lai sajauktos visa mīkla.

4

Mīklu mīca līdz nelīp vairs pie rokām. Mīkla jāsamīca ļoti laba.

5

Gatavo mīklu ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 3 stundām-minimums. Jo ilgāk stāv, jo mīkla gardāka.

6

Mīklu sagriež vienādās daļās, viss atkarīgs cik liela cepjamā panna.

7

Mīklu izrullē diezgan plānu.

8

No mīklas izgriež formu un ieliek cepjamā pannā. Pannu ieziež ar eļļu, bet tikai no paša sākuma, pirms katras cepšanas nevajag ziest.

9

Lai cepjoties mīkla neuzpūstos, to sadursta ar dakšiņu.

10

Mīklu cepj līdz paliek zeltaina. Izceptās mīklas plātnes liek uz stingra pamata, atdzesē.

11

Uz katras plātes uzziež vārīto krēmu un pa virsu ābolu zapti. Tā liek vienu kārtu pēc otras.

12

Mīklas atgriezumus uzliek uz pannas un cep līdz paliek diezgan pabrūni. Atdzesē un saberž drupatās. Tas būs virsas dekorēšanai.

13

Uzliekot pēdējo kārtu, to pārziež tikai ar vārīto krēmu. Malas arī apziež ar krēmu un visu smuki nolīdzina. Virsu pārkaisa ar drupačām un drupačas salipina arī uz malām.

Gatavošanas laiks: mīklas sagatvošanai 15 minūtes+mīkla nostāvas mininums 3 stundas+cepšana/kopā likšana ~ 60 minūtes +dekorēšana 10 minūtes

Iesūtīja:
Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!