Foto: Privātais arhīvs

Cepumu mājiņas ar biezpiena pildījumu ir daudzu iecienīts kārums jau kopš bērnu dienām. Mājiņu būvēšanai izvēloties pareizos produktus, var ieekonomēt gana daudz kaloriju, tādēļ reizi pa reizei ar "liesajām mājiņām" var panašķēties arī veselīga dzīvesveida piekritēji. Iecienītu recepti iesaka fitnesa trenere, bikini fitnesa atlēte Linda Patkovska.

Tā kā mitrums dažādiem biezpiena veidiem mēdz būt stipri atšķirīgs, tad sojas krēmu pievieno tik daudz, lai biezpiena masa kļūtu krēmīga, savukārt ar medu piekoriģē savām garšu kārpiņām atbilstošu salduma līmeni.

Foto: Privātais arhīvs
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 paciņas pilngraudu cepumu "Selga"500 gbiezpiens 0.5% pēc garšasvaniļas esence1 rīvēta citrona miziņa pēc garšasmedus10 gželatīns rīsu piens cepumu mitrināšanai200 mlsojas krēms marmelāde vai žāvēti augļi

Sagatavošana

1

Sojas krēmam pievieno medu un samaisa. Želatīnu pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens un uzbriedina. Sasmalcina marmelādi (īpaši veselīgam rezultātam labāk imantot sasmalcinātus žāvētos augļus).

2
3

Caur sietu iztrītam vai sablendētam biezpienam pievieno vaniļas esenci un citrona miziņu. Visu samaisa.

4

Pievieno biezpiena masai sojas krēma-medus maisījumu, marmelādi vai žāvētos augļus un visu samaisa.

5

Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno bļodas saturam un iemaisa biezpiena masā. Liek bļodu ledusskapī uz 30-60 minūtēm.

6

Izņem bļodu no ledusskapja. Veido mājiņas: cepumus ātri iemērc rīsu pienā un trīs rindās saliek uz folija loksnes. Uz vidējās rindas cepumiem liek biezpiena pildījumu, malējos cepumus sastutē, veidojot mājiņu sienas, kas ieskauj pildījumu. Tad visu mājiņu rindu ietin folijā un liek leduskkapī uz 1-2 stundām.

7

Izņem no ledusskapja, attin foliju, mājiņas atdala vienu no otras ar asu nazi, liek uz šķīvīšiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!