Našķis sporta draugiem un tievētājiem: netreknās cepumu mājiņas
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 paciņas pilngraudu cepumu "Selga"
paciņas pilngraudu cepumu "Selga"
500 g
500 g biezpiens 0.5%
biezpiens 0.5%
pēc garšas
pēc garšas vaniļas esence
vaniļas esence
1
1 rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
pēc garšas
pēc garšas medus
medus
10 g
10 g želatīns
želatīns
 
rīsu piens cepumu mitrināšanai
rīsu piens cepumu mitrināšanai
200 ml
200 ml sojas krēms
sojas krēms
 
marmelāde vai žāvēti augļi
marmelāde vai žāvēti augļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Cepumu mājiņas ar biezpiena pildījumu ir daudzu iecienīts kārums jau kopš bērnu dienām. Mājiņu būvēšanai izvēloties pareizos produktus, var ieekonomēt gana daudz kaloriju, tādēļ reizi pa reizei ar "liesajām mājiņām" var panašķēties arī veselīga dzīvesveida piekritēji. Iecienītu recepti iesaka fitnesa trenere, bikini fitnesa atlēte Linda Patkovska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tā kā mitrums dažādiem biezpiena veidiem mēdz būt stipri atšķirīgs, tad sojas krēmu pievieno tik daudz, lai biezpiena masa kļūtu krēmīga, savukārt ar medu piekoriģē savām garšu kārpiņām atbilstošu salduma līmeni.

    Našķis sporta draugiem un tievētājiem: netreknās cepumu mājiņas
    Foto: Privātais arhīvs

    Sojas krēmam pievieno medu un samaisa. Želatīnu pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens un uzbriedina. Sasmalcina marmelādi (īpaši veselīgam rezultātam labāk imantot sasmalcinātus žāvētos augļus).

    Sojas krēmu var aizvietot ar liesu bezpiedevu jogurtu.

    Caur sietu iztrītam vai sablendētam biezpienam pievieno vaniļas esenci un citrona miziņu. Visu samaisa.

    Pievieno biezpiena masai sojas krēma-medus maisījumu, marmelādi vai žāvētos augļus un visu samaisa.

    Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno bļodas saturam un iemaisa biezpiena masā. Liek bļodu ledusskapī uz 30-60 minūtēm.

    Izņem bļodu no ledusskapja. Veido mājiņas: cepumus ātri iemērc rīsu pienā un trīs rindās saliek uz folija loksnes. Uz vidējās rindas cepumiem liek biezpiena pildījumu, malējos cepumus sastutē, veidojot mājiņu sienas, kas ieskauj pildījumu. Tad visu mājiņu rindu ietin folijā un liek leduskkapī uz 1-2 stundām.

    Izņem no ledusskapja, attin foliju, mājiņas atdala vienu no otras ar asu nazi, liek uz šķīvīšiem un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form