'Našķoties' Zanes burkānu kēksiņi ar smiltsērkšķu krēmu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kēksiņiem
150 g
150 g burkāni
burkāni
130 g
130 g kviešu milti
kviešu milti
120 ml
120 ml eļļa
eļļa
80 g
80 g cukurs
cukurs
80 g
80 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
60 g
60 g valrieksti
valrieksti
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
naža gals
naža gals malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs (vai vaniļa jebkādā citā formā)
vaniļas cukurs (vai vaniļa jebkādā citā formā)
Krēmam
160 g
160 g pūdercukurs
pūdercukurs
150 g
150 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
150 g
150 g maskarpones krēmsiers (istabas temperatūrā)
maskarpones krēmsiers (istabas temperatūrā)
20 g
20 g smiltsērkšķu ogu pulveris
smiltsērkšķu ogu pulveris
Dekorēšanai
 
smiltsērkšķu ogu pulveris
smiltsērkšķu ogu pulveris
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni bērniem
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Fifīgus, košus un gardus kēksiņus ar krēma cepurīti no vitamīniem bagātajiem smiltsērkšķiem – tos Zane Grēviņa šo sestdien gatavos raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet pašu raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut"!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu un sāli.

    Citā bļodā nomizotus un sarīvētus burkānus sajauc ar eļļu, brūno un klasisko cukuru, olām un vaniļu.

    Burkānu masu lej miltu maisījumā, sastāvdaļas ar karoti sajauc.

    Papīra formiņas izkārto pannā un trīs ceturtdaļas no katras piepildi ar mīklu.

    Kēksiņus gatavo līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes.

    Pēc tam izņem tos no krāsns un pilnībā atdzesē.

    Gatavo krēmu. Bļodā liec sviestu, ko ar mikseri puto 7 minūtes.

    Turpinot putošanu, pa karotei iejauc pūdercukuru, pa karotei ieputo krēmsieru un tad iemaisi ogu pulveri.

    Krēmu caur konditorejas maisiņu izspied uz kēksiņiem vai ar sviesta nazi izlīdzini kēksiņu virspusē.

    Pārber ar ogu pulveri un pasniedz.

    No šīm sastāvdaļām varēsi pagatavot 12–15 kēksiņus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Zane Grēviņa Našķoties Zane Smiltsērkšķu ogu pulveris Brūnais cukurs Burkāni Cepamais pulveris Cukurs Eļļa Kanēlis Kviešu milti Mascarpone Muskatrieksts Olas Pūdercukurs Sāls Sviests Valrieksti Vaniļas cukurs Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Cepeškrāsns Ēdieni bērniem Mafini Pasniegt atdzesētu
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form