Našķoties Zane gatavo makaronu sacepumu
Foto: Publicitātes foto
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei:
40 g
40 g sviests
sviests
40 g
40 g kviešu milti
kviešu milti
400 ml
400 ml piens
piens
80 g
80 g Parmas tipa siers
Parmas tipa siers
150 g
150 g Čedaras siers
Čedaras siers
1 šķipsna
1 šķipsna Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
Sacepumam:
150 g
150 g pasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)
pasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)
150 g
150 g pasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)
pasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)
50 g
50 g baltmaizes rīvmaize
baltmaizes rīvmaize
20 g
20 g Parmas tipa siers
Parmas tipa siers
pēc garšas
pēc garšas "Raunas siers" zaļais siers
"Raunas siers" zaļais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Našķoties" Zane atgriežas televīzijas ēterā – ik sestdienas rītu populārā bloga un grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa rosās televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut", kur kulinārijas raidījumā "Našķoties" iedvesmos skatītājus jaunām garšas virsotnēm. Lūk, patiess garšas baudījums un vienkārša pastas recepte, kas ies pie sirds īstiem siera gardēžiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo siera mērci – sakarsētā pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep 2–3 minūtes, tad lēnām pievieno pienu.

    Gaišajā mērcē iemaisa sarīvētu Čedaras sieru, Parmas tipa sieru un Kajennas piparus, maisot karsē, līdz izveidojusies viendabīga siera mērce.

    Pēc norādēm uz iepakojuma pagatavo "Raunas siers" pastu, to iemaisa siera mērcē. Ja pannas rokturis ir karstumizturīgs, tad turpina gatavošanu pannā, ja nav, tad visu pārvieto uz karstumizturīgu trauku.

    Pastas un siera maisījumu pārber ar rīvmaizi, kas sajaukta ar zaļo sieru un Parmas tipa sieru, trauku liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un sacepumu gatavo 20 minūtes, līdz tā augšpuse ir apbrūnējusi.


    Siera sacepumu pasniedz karstu ar svaigiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form