Foto: Publicitātes foto
"Našķoties" Zane atgriežas televīzijas ēterā – ik sestdienas rītu populārā bloga un grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa rosās telekanālā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut", kur kulinārijas raidījumā "Našķoties" iedvesmos skatītājus jaunām garšas virsotnēm. Lūk, patiess garšas baudījums un vienkārša pastas recepte, kas ies pie sirds īstiem siera gardēžiem.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
40 gsviests40 gkviešu milti400 mlpiens80 gParmas tipa siers150 gČedaras siers1 šķipsnaKajēnas pipari150 gpasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)150 gpasta (Zane izmantoja "Raunas siera" ražoto)50 gbaltmaizes rīvmaize20 gParmas tipa siers pēc garšas"Raunas siers" zaļais siers

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo siera mērci – sakarsētā pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep 2–3 minūtes, tad lēnām pievieno pienu.

2

Gaišajā mērcē iemaisa sarīvētu Čedaras sieru, Parmas tipa sieru un Kajennas piparus, maisot karsē, līdz izveidojusies viendabīga siera mērce.

3

Pēc norādēm uz iepakojuma pagatavo "Raunas siers" pastu, to iemaisa siera mērcē. Ja pannas rokturis ir karstumizturīgs, tad turpina gatavošanu pannā, ja nav, tad visu pārvieto uz karstumizturīgu trauku.

4

Pastas un siera maisījumu pārber ar rīvmaizi, kas sajaukta ar zaļo sieru un Parmas tipa sieru, trauku liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un sacepumu gatavo 20 minūtes, līdz tā augšpuse ir apbrūnējusi.

Siera sacepumu pasniedz karstu ar svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!