Foto: Publicitātes foto
Šo sestdien bloga un grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa izaicina pati savas garšu kārpiņas un dodas ciemos pie čili meistariem – "Burka un ledus". Kāpēc tāds nosaukums? Kā latviešiem sokas ar asiem ēdieniem? Un tieši cik ass ir pasaulē asākais pipars? Vai Zanei pietiks drosmes piedalīties uzņēmuma sarūpētajā degustācijā?! Atgriezusies savā virtuvē, Zane gatavo pikantus garneļu tako. Gardi! Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma "Našķoties" - ceturtdienās lietotnē "Shortcut", bet sestdienās pulksten 9.35 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!"
20Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 gtīģergarneles2 gab.ķiploka daiviņas2 TK"Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek" sula no 1 laima eļļa un sviests cepšanai50 gmajonēze50 gskābais krējums sula no puslaima pēc garšassāls3 TK"Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek"6 gab.tortiljas maizītes ķirštomāti sarkanais sīpols sarkanais kāposts marinēti halapenjo pipari2 gab.mīksti avokado laims

Sagatavošana

1

Attīrītas garneles samaisa ar izspiestām ķiploka daiviņām, aso mērci, laima sulu un atstāj sagatavoties 10 minūtes.

2

Pagatavo mērci. Bodiņā sajauc majonēzi ar krējumu, aso mērci, laima sulu un šķipsniņu sāls.

3

Katru maizīti uz pannas apcep brūnu no abām pusēm.

4

Uz pannas izkausētā sviesta piciņā un eļļā no abām pusēm aši apcep garneles.

5

Uz katras tortiljas liek tējkaroti mērces, uz tās ber smalki sakapātu kāpostu, tad pāris avokado kriksīšus, 2–3 uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, smalki sakapātu sarkano sīpolu, halapenjo piparus un izkārto garneles.

6

Kad visas maizītes sapildītas, to augšpusē uzlej vēl nedaudz mērces. Pasniedz ar laima šķēlītēm blakus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!