'Našķoties' Zanes garneļu tako
Foto: Publicitātes foto
3.5000 2
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Garnelēm:
400 g
400 g tīģergarneles
tīģergarneles
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 TK
2 TK "Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek"
"Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek"
 
sula no 1 laima
sula no 1 laima
 
eļļa un sviests cepšanai
eļļa un sviests cepšanai
Mērcei:
50 g
50 g majonēze
majonēze
50 g
50 g skābais krējums
skābais krējums
 
sula no puslaima
sula no puslaima
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3 TK
3 TK "Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek"
"Burka un ledus" mērce "Sambal Oelek"
Tortiljām:
6 gab.
6 gab. tortiljas maizītes
tortiljas maizītes
 
ķirštomāti
ķirštomāti
 
sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
 
sarkanais kāposts
sarkanais kāposts
 
marinēti halapenjo pipari
marinēti halapenjo pipari
2 gab.
2 gab. mīksti avokado
mīksti avokado
 
laims
laims
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Šo sestdien bloga un grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa izaicina pati savas garšu kārpiņas un dodas ciemos pie čili meistariem – "Burka un ledus". Kāpēc tāds nosaukums? Kā latviešiem sokas ar asiem ēdieniem? Un tieši cik ass ir pasaulē asākais pipars? Vai Zanei pietiks drosmes piedalīties uzņēmuma sarūpētajā degustācijā?! Atgriezusies savā virtuvē, Zane gatavo pikantus garneļu tako. Gardi! Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma "Našķoties" - ceturtdienās lietotnē "Shortcut", bet sestdienās pulksten 9.35 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Attīrītas garneles samaisa ar izspiestām ķiploka daiviņām, aso mērci, laima sulu un atstāj sagatavoties 10 minūtes.

    Pagatavo mērci. Bodiņā sajauc majonēzi ar krējumu, aso mērci, laima sulu un šķipsniņu sāls.

    Katru maizīti uz pannas apcep brūnu no abām pusēm.

    Uz pannas izkausētā sviesta piciņā un eļļā no abām pusēm aši apcep garneles.

    Uz katras tortiljas liek tējkaroti mērces, uz tās ber smalki sakapātu kāpostu, tad pāris avokado kriksīšus, 2–3 uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, smalki sakapātu sarkano sīpolu, halapenjo piparus un izkārto garneles.

    Kad visas maizītes sapildītas, to augšpusē uzlej vēl nedaudz mērces. Pasniedz ar laima šķēlītēm blakus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form