'Našķoties' Zanes vakariņu vistiņas ar pastu
Foto: Publicitātes foto
2.2500 4
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. vistas šķiņķīši
vistas šķiņķīši
350 g
350 g smalcināti tomāti savā sulā
smalcināti tomāti savā sulā
200 g
200 g šampinjoni (izcili noder arī visas ēdamās mūsu pašu meža veltes)
šampinjoni (izcili noder arī visas ēdamās mūsu pašu meža veltes)
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. svaiga rozmarīna zariņi
svaiga rozmarīna zariņi
30 g
30 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Izcepusi savu slaveno fokaču kā ciemakukuli, ēdienu blogere Zane Grēviņa raidījumā "Našķoties" devusies ciemos pie "Absolūts ēd!" autores Ilzes Lipskas, kas apgādā ar gardiem mikrozaļumiem un sezonas dārzeņiem. Ielūkojusies Ilzes saimniecībā un arī pati piedalījusies ražas vākšanā, Zane atgriezusies savā virtuvē, lai pagatavotu krāsainu dārzeņu pastu ar vistu un, protams, mikrozaļumiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.

    Šķiņķīšus apcep sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apmēram 4 minūtes no abām pusēm.

    Gaļu izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztas sēnes un tomātu gabaliņus savā sulā.

    Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.

    Pannu pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C
    temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.

    Kamēr vistiņas gatavojas, pagatavo pastu.

    Pastu pasniedz ar vistu šķiņķīšiem, biezo mērci un mikrozaļumiem svaigumam.

    Skaties, iedvesmojies un našķojies kopā ar Zani Grēviņu – sestdien, 18. aprīlī, pulksten 9.20 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!". Lai labi garšo!


    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form