Foto: Shutterstock
Pavisam zaļa un pavasarīga krēmzupa – no nātrēm un meža ķiplokiem jeb lakšiem. Zupu nedaudz maigāku padarīs "bāzē" esošais burkāns un kartupelis, lai nātru un meža ķiploku garšas bļodiņā nevirpuļoti vienas.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKolīveļļa2 ĒKsviests1 gab.sīpols1 gab.puravs1 gab.burkāns1 gab.kartupelis pēc garšassāls pēc garšaspipari1 ldārzeņu buljons300 gnātres200 gmeža ķiploki jeb lakši mlpiens skābais krējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katliņā ar augstām malām uz vidējas uguns uzkarsē eļļu un izkausē sviestu.

2

Ieber tajā sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu puravu, burkānu un kartupeli. Pārber ar sāli. Visu sutina uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes, regulāri apmaisot, lai dārzeņi nepiedegtu.

3

Pielej buljonu un pavāra dārzeņus vēl 5–8 minūtes. Tad pa porcijām katlā liek nomazgātas nātres un meža ķiplokus, visu apmaisot. Zupu vāra vēl 2–3 minūtes, lai nātru un lakšu lapiņas saglabātos koši zaļas.

4

Noņem zupas katliņu no plīts un ar rokas blenderi sasmalcina zupu līdz krēmzupas konsistencei.

5

Uzliek katliņu atpakaļ uz plīts, pielej pienu, apmaisa un ļauj, lai uzmet burbuli.

6

Pasniedz karstu, dekorējot ar nātru lapiņām, olīveļļu, skābo krējumu, pipariem un citiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!