Svaigā zemeņu siera kūka
Foto: DELFI
2.8824 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g dāmu pirkstiņi
dāmu pirkstiņi
100 g
100 g sviests
sviests
600 g
600 g zemenes
zemenes
360 g
360 g "Rasa" svaigais siers
"Rasa" svaigais siers
320 g
320 g zemeņu jogurts
zemeņu jogurts
150 g
150 g cukurs
cukurs
 
sula no puscitrona
sula no puscitrona
20 g
20 g želatīns
želatīns
10 g
10 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
250 g
250 g saldais krējums
saldais krējums
Pasniegšanai:
 
ogu mērce
ogu mērce
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Svaigās siera kūkas visnotaļ ir dievīgs kārums. Interesantākai garšai pamēģini to pagatavot ne vien no svaigā siera, bet pievieno tam jogurtu un putukrējumu, kā arī zemeņu gabaliņus. Šo recepti piedāvā kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" šefpavārs Gatis Grosbergs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms izkausē sviestu. Dāmu pirkstiņus sasmalcina virtuves kombainā (vai ar gaļas āmuriņu plastmasas maisiņā).

    Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī 10 minūtes. Pēc tam izkausē karsta ūdens peldē. Šefpavārs Gatis Grosbergs iesaka, ka to var darīt arī uz plīts katliņā, uzmanot, lai plīts liesma būtu ļoti neliela, jo želatīns kūst ātri.

    Izkausēto sviestu pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un kārtīgi samaisa. Cepumu un sviesta masu ber kūkas formā un ar rokām izlīdzina pa pamatni. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai cepumu pamatne sastingtu.

    Tikmēr gatavo kūkas pildījumu – svaigo sieru ievieto virtuves kombainā, pievieno tam zemeņu jogurtu un visu sakuļ. Tad pievieno cukuru un vaniļas cukuru, vēlreiz masu sakuļot.

    Paralēli uzputo saldo krējumu līdz stingram putukrējumam.

    Svaigā siera un jogurta masai pievieno želatīnu un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam masai pievieno aptuveni 250 gramus no nepieciešamajām zemenēm, kas smalki sagrieztas kubiņos.

    Svaigā siera masu pārlej lielā bļodā un viegli iecilā tajā putukrējumu. Tas nepieciešams, lai kūka būtu gaisīga. Tad pievieno citrona sulu, ko izspiež no puscitrona.

    Kad masa beidzot gatava, to lej kūkas formā, izlīdzina, lai būtu vienmērīga un ievieto uz dažām stundām ledusskapī (kūka būs gatava 2-4 stundās, bet to var atstāt arī uz nakti), lai kūka sastingtu.

    Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm
    Foto: DELFI

    Kamēr kūka stingst, var pagatavot ogu mērci pasniegšanai.

    Gatavo kūku pasniedz uz šķīvjiem ar ogu mērci un atlikušajām zemenēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form