Foto: Shutterstock
Siera kūkas nu jau kļuvušas par klasiku saldummīļu vidū un dažādas to receptes atrodamas arī "Tasty" krājumos. Arī no ķirbjiem var pagatavot ļoti gardu siera kūku – galvenais nesarežģīt recepti un pagatavot to vienkārši, papildinot vien ar karameļu mērci.
720Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
400 gbezpiedevu krēmsiers (2 pac.)300 mlķirbju biezenis200 mlsaldais krējums1 gab.bundža iebiezināts piens ar cukuru0.5 citrona sula4 ĒKbrūnais cukurs15 gželatīns300 mlskābs krējums 25%1 ĒKpūdercukurs1 paciņa putukrējuma stindzinātāja PAMATNEI:250 gcepumi120 gsviests (izkausēts) eļļa PIEDERUMI: apaļā kūkas veidne (20-24cm)

Sagatavošana

1

Sagatavo kūkas formu un garoziņu

2

Kūkas formu viscaur iesmērē ar eļļu. No cepamā papīra izgriež apli, ko likt formas pamatnē, arī to pirms likšanas formā apsmērē ar eļļu.

3

Nogriež platas cepamā papīra strēmeles, apsmērē ar olīveļļu un liek gar kūkas formas malām. Kārtīga formas izklāšana palīdzēs kūkai nepielipt pie tās.

4

Cepumus smalki sadrupina (šeit palīgs būs blenderis), pieber izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa.

5

Sadrupināto kūkas pamatni liek formā un kārtīgi nospiež pie formas dibena. Kūkas formu liek ledusskapī atdzist.

6

Gatavo kūkas pildījumu

7

Iepriekš pagatavo ķirbju biezeni – ķirbju gabaliņus izsutina katlā ar nelielu daudzumu ūdens, līdz tie mīksti. Tad sablendē viendabīgā putriņā un atdzesē.

8

Lielā bļodā liek svaigo sieru, kas pirms tam noturēts istabas temperatūrā un brūno cukuru. Ar mikseri sieru nedaudz sakuļ, lai tas būtu gaisīgs.

9

Kā nākamo pievieno iebiezinātu pienu, nelielās porcijās lejot klāt sieram un pēc katras pievienošanas masu nedaudz sakuļot ar mikseri.

10

Tad iekuļ ķirbju biezeni un svaigi spiesto citronu sulu. Kūkas krēma masu aptuveni pusminūti līdz minūti kuļ ar mikseri, līdz iegūta vienmērīga masa.

11

Saldo krējumu saputo vijīgās putās, iecilā krēma masā, lai tā kļūtu gaisīga.

12

Ņem želatīnu, ber nelielā bļodiņā un pievieno 25 ml remdena ūdens. Ļauj želatīnam desmit minūtes uzbriest.

13

Pēc tam želatīna bļodiņu liek ūdens peldē un graudiņus ar karoti maisa, līdz tie izkusuši sīrupam līdzīgā masā.

14

Izkusušo želatīnu liek klāt siera kūkas masai un iemaisa.

15

Gatavo siera kūkas pildījumu lej pa virsu cepuma pamatnei un izlīdzina vienmērīgi pa visu kūkas formu.

16

Pārlej ar skābu krējumu, kas samaisīts ar pūdercukuru un putukrējuma stindzinātāju (ja kūka paredzēta ātrai apēšanai un to nav paredzēts transportēt, tad stindzinātāju var nepievienot).

17

Kūku liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām (vislabāk uz nakti).

18

Kūku pasniedz uz aukstiem deserta šķīvjiem, pārlej ar karameļu mērci, ko pagatavo sekojot, lūk, šīs receptes norādījumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!