Foto: Privātais arhīvs
"Kūka, kas ies pie sirds pat piparkūku necienītājiem. Piemēram, tādiem kā es. Ja vēlies izbaudīt garšu sprādzienu mutē – šī kūka ir tev! Ja rociņas ir veiklas un ir nedaudz pieredzes, kūkas gatavošana neaizņems daudz laika," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Ieva.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gpiparkūkas180 gsviests500 gkrēmsiers5 mandarīni1 tāfelīte baltās šokolādes450 mlsaldais krējums25 gželatīns150 gdzērveņu ievārījums10 gželatīns1 tāfelīte tumšās šokolādes50 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Piparkūkas sablendē. Ja patīk just gabaliņus pamatnē, tad tās var vienkārši ielikt maisiņā un sadauzīt ar gaļas āmuriņu. Pa to laiku kausē sviestu. Kad sviests izkusis, to sajauc kopā ar piparkūkām un klāj kūkas formā, izlīdzinot pamatni. Liek aukstumā sacietēt.

2

Kamēr pamatne atvēsinās, sagatavo dzērveņu želeju. Izmanto vai nu svaigi sablendētas dzērvenes ar cukuru vai iepriekš savārītu, šķidru dzērveņu ievārījumu. Sev vēlamo daudzumu ieliek atsevišķā bļodiņā un pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Uz atdzisušās pamatnes klāj dzērveņu želeju un liek atpakaļ aukstumā.

3

Gatavo krēmu. Sablendē nolobītas mandarīnu daiviņas viendabīgā masā. Bļodā liek krēmsieru, pievieno vijīgās putās saputotu saldo krējumu un karsta ūdens peldē izkausētu balto šokolādi, pievieno un iemaisa mandarīnu masu. Kārtīgi visu samaisa. Pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un iemaisa to. Lej krēmu virs želejas un liek atpakaļ aukstumā, lai sastingst.

4

Pēc pāris stundām, kad kūka ir sastingusi, sagatavo šokolādes ganašu. Melno šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, samaisot ar saldo krējumu. Maisot masu atdzesē un lej virsū kūkai. Liek atkal aukstumā sastingt.

Foto: Privātais arhīvs
5

Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!