Neceptā mandarīnu siera kūka ar dzērveņu želeju un piparkūku pamatni
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
500 g
500 g piparkūkas
piparkūkas
180 g
180 g sviests
sviests
MANDARĪNU KRĒMAM
500 g
500 g krēmsiers
krēmsiers
4-5
4-5 mandarīni
mandarīni
1
1 tāfelīte baltās šokolādes
tāfelīte baltās šokolādes
450 ml
450 ml saldais krējums
saldais krējums
25 g
25 g želatīns
želatīns
DZĒRVEŅU ŽELEJAI
150 g
150 g dzērveņu ievārījums
dzērveņu ievārījums
10 g
10 g želatīns
želatīns
ŠOKOLĀDES GANAŠAM
1
1 tāfelīte tumšās šokolādes
tāfelīte tumšās šokolādes
50 ml
50 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kūka, kas ies pie sirds pat piparkūku necienītājiem. Piemēram, tādiem kā es. Ja vēlies izbaudīt garšu sprādzienu mutē – šī kūka ir tev! Ja rociņas ir veiklas un ir nedaudz pieredzes, kūkas gatavošana neaizņems daudz laika," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Ieva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Piparkūkas sablendē. Ja patīk just gabaliņus pamatnē, tad tās var vienkārši ielikt maisiņā un sadauzīt ar gaļas āmuriņu. Pa to laiku kausē sviestu. Kad sviests izkusis, to sajauc kopā ar piparkūkām un klāj kūkas formā, izlīdzinot pamatni. Liek aukstumā sacietēt.

    Kamēr pamatne atvēsinās, sagatavo dzērveņu želeju. Izmanto vai nu svaigi sablendētas dzērvenes ar cukuru vai iepriekš savārītu, šķidru dzērveņu ievārījumu. Sev vēlamo daudzumu ieliek atsevišķā bļodiņā un pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Uz atdzisušās pamatnes klāj dzērveņu želeju un liek atpakaļ aukstumā.

    Gatavo krēmu. Sablendē nolobītas mandarīnu daiviņas viendabīgā masā. Bļodā liek krēmsieru, pievieno vijīgās putās saputotu saldo krējumu un karsta ūdens peldē izkausētu balto šokolādi, pievieno un iemaisa mandarīnu masu. Kārtīgi visu samaisa. Pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un iemaisa to. Lej krēmu virs želejas un liek atpakaļ aukstumā, lai sastingst.

    Pēc pāris stundām, kad kūka ir sastingusi, sagatavo šokolādes ganašu. Melno šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, samaisot ar saldo krējumu. Maisot masu atdzesē un lej virsū kūkai. Liek atkal aukstumā sastingt.

    Neceptā mandarīnu siera kūka ar dzērveņu želeju un piparkūku pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem.

    Neceptā mandarīnu siera kūka ar dzērveņu želeju un piparkūku pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form