Neceptā plūmju siera kūka
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g auzu cepumi (vai smilšu cepumi)
auzu cepumi (vai smilšu cepumi)
120 g
120 g kausēts sviests
kausēts sviests
5 gab.
5 gab. želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
500 g
500 g krēmsiers
krēmsiers
150 g
150 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
500 g
500 g plūmes
plūmes
1 TK
1 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
2-3 ĒK
2-3 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Želejas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar blenderi sasmalcini cepumus smalkās drupačās. Sajauc ar kausētu sviestu un izlīdzini ietaukotas kūkas veidnes (26 centimetri diametrā) pamatnē. Liec pamatni ledusskapī.

    Lēzenā bļodā liec želatīna plāksnes, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un ļauj tām uzbriest.

    Nomazgā, attīri no kauliņiem un mazos gabaliņos sagriez plūmes. Liec katliņā, pievieno cieti, 50 gramus cukuru, vaniļas cukuru, šļuku ūdeni un sautē, līdz plūmes kļuvušas mīkstākas un sulīgākas. Es ik pa brīdim pievienoju vēl nedaudz ūdens, lai neveidojas ķīselis, bet plūmes vairāk sautētos un izdotu sulu. Tas nekas, ka plūmes pajuks, tas masai tikai piešķirs skaisti rozā nokrāsu. Noliec plūmes malā atdzist.

    Bļodā liec krēmsieru, pievieno citronu sulu, cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pagaršo, vai krēmsiers ir pietiekami salds, ja gribas, var pievienot vēl citronu sulu vai cukuru, bet rēķinies, ka būs vēl plūmes klāt, kur arī bija cukurs. Iemaisi atdzesēto plūmju masu.

    Uzbriedinātās želatīna plāksnes izņem no bļodiņas, nokrata lieko ūdeni, liek citā traukā un karsē to ūdens peldē (katliņā ar ūdeni pa virsu ir bļodiņa), neļaujot tam saskarties ar ūdeni. Šajā brīdī rūpīgi jāuzmana želatīns, jo tas izkusīs dažu sekunžu laikā. Izkausētajam želatīnam pievieno karoti siera masas un ar putojamo slotiņu samaisi. Tad šo masu pievieno lielajai krēmsiera bļodai un kārtīgi iemaisi.

    Atdzesētajai cepumu pamatnei pa virsu lej siera un plūmju masu, un liec ledusskapī uz nakti kūkai savilkties. Vislabāk kūka garšos nākamajā dienā, bet, ja laika nav tik daudz, kūka būs ēdama jau pēc 4-5 stundām.

    Pasniedzot kūku, virsū vari salikt svaigas plūmes vai citas ogas pēc izvēles.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form