Foto: DELFI
Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gauzu cepumi (vai smilšu cepumi)120 gkausēts sviests5 gab.želatīna plāksnes500 gkrēmsiers150 gcukurs0.5 TKvaniļas cukurs500 gplūmes1 TKkukurūzas ciete2.5 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Ar blenderi sasmalcini cepumus smalkās drupačās. Sajauc ar kausētu sviestu un izlīdzini ietaukotas kūkas veidnes (26 centimetri diametrā) pamatnē. Liec pamatni ledusskapī.

2

Lēzenā bļodā liec želatīna plāksnes, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un ļauj tām uzbriest.

3

Nomazgā, attīri no kauliņiem un mazos gabaliņos sagriez plūmes. Liec katliņā, pievieno cieti, 50 gramus cukuru, vaniļas cukuru, šļuku ūdeni un sautē, līdz plūmes kļuvušas mīkstākas un sulīgākas. Es ik pa brīdim pievienoju vēl nedaudz ūdens, lai neveidojas ķīselis, bet plūmes vairāk sautētos un izdotu sulu. Tas nekas, ka plūmes pajuks, tas masai tikai piešķirs skaisti rozā nokrāsu. Noliec plūmes malā atdzist.

4

Bļodā liec krēmsieru, pievieno citronu sulu, cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pagaršo, vai krēmsiers ir pietiekami salds, ja gribas, var pievienot vēl citronu sulu vai cukuru, bet rēķinies, ka būs vēl plūmes klāt, kur arī bija cukurs. Iemaisi atdzesēto plūmju masu.

5

Uzbriedinātās želatīna plāksnes izņem no bļodiņas, nokrata lieko ūdeni, liek citā traukā un karsē to ūdens peldē (katliņā ar ūdeni pa virsu ir bļodiņa), neļaujot tam saskarties ar ūdeni. Šajā brīdī rūpīgi jāuzmana želatīns, jo tas izkusīs dažu sekunžu laikā. Izkausētajam želatīnam pievieno karoti siera masas un ar putojamo slotiņu samaisi. Tad šo masu pievieno lielajai krēmsiera bļodai un kārtīgi iemaisi.

6

Atdzesētajai cepumu pamatnei pa virsu lej siera un plūmju masu, un liec ledusskapī uz nakti kūkai savilkties. Vislabāk kūka garšos nākamajā dienā, bet, ja laika nav tik daudz, kūka būs ēdama jau pēc 4-5 stundām.

7

Pasniedzot kūku, virsū vari salikt svaigas plūmes vai citas ogas pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!