Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNEI:200 gtējas cepumi100 gsviests PILDĪJUMAM:4 gab.želatīna lapas vai:1.5 ĒKželatīns300 gkrēmsiers1 citrona sula un miziņa1 bundža kondensētais piens250 gvīnogas (zaļās un sarkanās) DEKORĒŠANAI: vīnogas piparmētras PIEDERUMI: 20cm liela apaļā kūkas forma (ietaukota un izklāta ar cepamo papīru)

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina, lai tie būtu sadrupuši. Tos sajauc ar sviestu, kārtīgi samaisa un pēc tam izklāj kūkas formas pamatnē, stingri piespiežot. Formu ieliek ledusskapī, lai cepumu pamatne sastingtu.

2

Gatavo kūkas pildījumu. Ja izmanto želatīna lapas – tās kārtīgi izmērcē auksta ūdens bļodiņā.

3

Ja izmanto parasto želatīnu – to uzbriedina pēc tā, kā norādīts uz iepakojuma.

4

Krēmsieru sakuļ kopā ar svaigi spiesto citrona sulu un sarīvēto miziņu, līdz iegūta vienmērīga masa.

5

Pēc tam krēmsierā iecilā kondensēto pienu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno siera kūkas masai, pirms želatīns paspējis sastingt.

6

Pusi no siera kūkas masas izklāj virs cepumu pamatnes kūkas formā. Pēc tam pa virsu izbārsta uz pusēm sagrieztas vīnogas. Pa virsu vīnogām klāj atlikušo krēmsiera masu, ar karoti nolīdzinot virsmu.

7

Kūku liek ledusskapī un ļauj tai sastingt pāris stundas vai visu nakti.

8

Kad kūku pasniedz, to liek uz kūkas šķīvja vai statīva, rūpīgi noņemot cepamo papīru. Dekorē ar uz pusēm sagrieztām vīnogām un piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!