Svaigā siera kūka ar vīnogām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.7500 4
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
200 g
200 g tējas cepumi
tējas cepumi
100 g
100 g sviests
sviests
Pildījumam:
4 gab.
4 gab. želatīna lapas
želatīna lapas
vai
1 1/2 ĒK
1 1/2 ĒK želatīns
želatīns
300 g
300 g krēmsiers
krēmsiers
1
1 citrona sula un miziņa
citrona sula un miziņa
1
1 bundža kondensētais piens
bundža kondensētais piens
250 g
250 g vīnogas (zaļās un sarkanās)
vīnogas (zaļās un sarkanās)
Dekorēšanai:
 
vīnogas
vīnogas
 
piparmētras
piparmētras
Piederumi:
 
20cm liela apaļā kūkas forma (ietaukota un izklāta ar cepamo papīru)
20cm liela apaļā kūkas forma (ietaukota un izklāta ar cepamo papīru)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina, lai tie būtu sadrupuši. Tos sajauc ar sviestu, kārtīgi samaisa un pēc tam izklāj kūkas formas pamatnē, stingri piespiežot. Formu ieliek ledusskapī, lai cepumu pamatne sastingtu.

    Gatavo kūkas pildījumu. Ja izmanto želatīna lapas – tās kārtīgi izmērcē auksta ūdens bļodiņā.

    Ja izmanto parasto želatīnu – to uzbriedina pēc tā, kā norādīts uz iepakojuma.

    Krēmsieru sakuļ kopā ar svaigi spiesto citrona sulu un sarīvēto miziņu, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Pēc tam krēmsierā iecilā kondensēto pienu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno siera kūkas masai, pirms želatīns paspējis sastingt.

    Pusi no siera kūkas masas izklāj virs cepumu pamatnes kūkas formā. Pēc tam pa virsu izbārsta uz pusēm sagrieztas vīnogas. Pa virsu vīnogām klāj atlikušo krēmsiera masu, ar karoti nolīdzinot virsmu.

    Kūku liek ledusskapī un ļauj tai sastingt pāris stundas vai visu nakti.

    Kad kūku pasniedz, to liek uz kūkas šķīvja vai statīva, rūpīgi noņemot cepamo papīru. Dekorē ar uz pusēm sagrieztām vīnogām un piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form