Svaigā siera kūka ar vīnogām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina, lai tie būtu sadrupuši. Tos sajauc ar sviestu, kārtīgi samaisa un pēc tam izklāj kūkas formas pamatnē, stingri piespiežot. Formu ieliek ledusskapī, lai cepumu pamatne sastingtu.

Gatavo kūkas pildījumu. Ja izmanto želatīna lapas – tās kārtīgi izmērcē auksta ūdens bļodiņā.

Ja izmanto parasto želatīnu – to uzbriedina pēc tā, kā norādīts uz iepakojuma.

Krēmsieru sakuļ kopā ar svaigi spiesto citrona sulu un sarīvēto miziņu, līdz iegūta vienmērīga masa.

Pēc tam krēmsierā iecilā kondensēto pienu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno siera kūkas masai, pirms želatīns paspējis sastingt.

Pusi no siera kūkas masas izklāj virs cepumu pamatnes kūkas formā. Pēc tam pa virsu izbārsta uz pusēm sagrieztas vīnogas. Pa virsu vīnogām klāj atlikušo krēmsiera masu, ar karoti nolīdzinot virsmu.

Kūku liek ledusskapī un ļauj tai sastingt pāris stundas vai visu nakti.

Kad kūku pasniedz, to liek uz kūkas šķīvja vai statīva, rūpīgi noņemot cepamo papīru. Dekorē ar uz pusēm sagrieztām vīnogām un piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form