Neceptā šokolādes siera kūka
Foto: Shutterstock
3.1714 35
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g
150 g cepumi, piemēram, Selga
cepumi, piemēram, Selga
70 g
70 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kakao
kakao
Krēmam
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
1 TK
1 TK želatīns
želatīns
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Dekorēšanai
50 g
50 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskā siera kūka ir pārbaudīta vērtība, bet tā būs vēl labāka šokolādīgākā versijā, pamatnei izmantojot šokolādes cepumus un arī krēmu papildinot ar šokolādi. Ja pārliesi kūku ar izkausētu šokolādi un uzbārstīsi pūdercukuru, tā nešaubīgi kļūs par ballītes zvaigzni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Selgas" cepumus ar šokolādes garšu saberž ar piestu vai izmantojot blenderi, jācenšas iegūt viendabīga masa. Izkausē sviestu un pārlej cepumiem, samaisa, lai cepumi uzsūktu izkausēto sviestu.

    Pievieno vienu ēdamkaroti cukura. Liek kūku formā, ar karoti to nedaudz paspaida, lai pamatne kļūst stingrāka. Liek malā atdzist.

    Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi – šokolādi salauž mazākos gabaliņos, ieliek bļodiņā, kuru "uzsēdina" uz katliņa, kurā vārās ūdens, un lēni maisa līdz šokolāde izkususi.

    Sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievieno padzisušo kausēto šokolādi un kakao pulveri, kas pirms tam izšķīdināts nelielā daudzumā karsta ūdens. Ar blenderi sakul krēmsieru ar cukuru, pēc tam pievieno šokolādes masu un siltā ūdenī izšķīdinātu želatīnu.

    Mājās krēmsieru var pagatavot saviem spēkiem, recepti atradīsi šeit.

    Kārto uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī sastingt. Pēc tam pārlej ar kausētu šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form