Neceptā šokolādes siera kūka
Foto: Shutterstock
3.4211 19
Loading...
Sastāvdaļas

Klasiskā siera kūka ir pārbaudīta vērtība, bet tā būs vēl labāka šokolādīgākā versijā, pamatnei izmantojot šokolādes cepumus un arī krēmu papildinot ar šokolādi. Ja pārliesi kūku ar izkausētu šokolādi un uzbārstīsi pūdercukuru, tā nešaubīgi kļūs par ballītes zvaigzni.

"Selgas" cepumus ar šokolādes garšu saberž ar piestu vai izmantojot blenderi, jācenšas iegūt viendabīga masa. Izkausē sviestu un pārlej cepumiem, samaisa, lai cepumi uzsūktu izkausēto sviestu.

Pievieno vienu ēdamkaroti cukura. Liek kūku formā, ar karoti to nedaudz paspaida, lai pamatne kļūst stingrāka. Liek malā atdzist.

Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi – šokolādi salauž mazākos gabaliņos, ieliek bļodiņā, kuru "uzsēdina" uz katliņa, kurā vārās ūdens, un lēni maisa līdz šokolāde izkususi.

Sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievieno padzisušo kausēto šokolādi un kakao pulveri, kas pirms tam izšķīdināts nelielā daudzumā karsta ūdens. Ar blenderi sakul krēmsieru ar cukuru, pēc tam pievieno šokolādes masu un siltā ūdenī izšķīdinātu želatīnu.

Mājās krēmsieru var pagatavot saviem spēkiem, recepti atradīsi šeit.

Kārto uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī sastingt. Pēc tam pārlej ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form