Cēzarsalāti
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Salātiem:
 
Vistas fileja
Vistas fileja
 
bekona šķēlītes
bekona šķēlītes
 
paipalu olas
paipalu olas
 
zaļie salāti
zaļie salāti
 
ķirštomāti
ķirštomāti
 
rīvēts cietais siers 'Džiugas'
rīvēts cietais siers 'Džiugas'
 
tostermaize
tostermaize
 
sāls, pipari
sāls, pipari
Mērcei:
 
olīveļļa
olīveļļa
 
ķiploks
ķiploks
 
sojas mērce
sojas mērce
 
balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
 
majonēze
majonēze
 
citrons
citrons
 
cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Salātu mērces
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • "Pieļauju, ka ar Cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti. Un tik dekoratīvi un smuki..." raksta receptes autore Gundega Kļava-Onzole.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Es parasti sāku ar grauzdiņiem, lai pēc tam nekas nav jāgaida. Sagriežu tostermaizi kubiņos, pārkais nedaudz ar sāli, saberu pannā bez taukvielām un lieku uz 120 grādiem cepeškrāsnī kaltēties. Lai neapcepās brūni, bet vidiņš arī ir kraukšķīgs. Parasti grauzdiņi cepeškrāsnī kaltējās ap 40 minūtēm, tikmēr gatavoju pārējo.

    Novāru paipalu olas. Jāvāra 5 - 6 minūtes, tad ir pilnībā pietiekoši.

    Sagriežu vistas fileju, apberu ar sāli, pipariem, lieku uz mazītiņas uguns sutināties zem vāka. Lai neapcepas un nekļūst sausa. Nevajag ilgi, man sanāca ap 8 minūtēm.

    Bekonu sagriežu mazākās šķēlītēs, strauji apcepu.

    Sagriežu tomātiņus uz pusēm, nolobu un sagriežu uz pusēm paipalu olas.

    Mazliet padzisušu vistas fileju sagriežu šķēlēs.

    Izvelku no krāsns grauzdiņus.

    Gatavoju mērci. Secību nevajag sajaukt, citādi majonēze saskarē ar skābu vidi var saiet kunkuļos, vai skābumā var nekust cukurs. Te tīri pēc izjūtām...

    Iespiežam pusi no ķiploka (jā, jā - pusi no vesela ķiploka, nevis daivas), pievienojam šļuku olīveļļas.

    Pievieno trešdaļu majonēzes paciņas un ļoti kārtīgi izmaisa.

    Pievienoju šļuku sojas mērces - uzmanīgi, savādāk būs par sāļu!

    Kārtīgi izmaisu, lai mērce būtu viendabīga.

    Pievienoju nepilnu tējkaroti cukura, un maisu tik ilgi, līdz cukurs pilnībā izkusis, un tad pievienoju šļuku balzamiko etiķa. Atkal kārtīgi izmaisu.

    Kā pēdējo pievieno citronu sulu - to lej pamazām un visu laiku garšo mērci, kad būs pēc individuālajām garšas kārpām mērce visgardākā, tad tā ir gatava...

    Tagad uz šķīvja jāizvieto salātu lapas, un jāaplaista bagātīgi ar mērci. Apkārt smuki saliek tomātiņus, uz katra pa pilītei uzlej mērci.

    Starp tomātiņiem izkārto paipalu olas pusītes, līmeni augstāk pārmaiņus izkārto vistas fileju un bekonu. Arī filejas gabaliņiem uzpilina mērci...

    Pašā šķīvja centrā ber grauzdiņus un visam pāri bagātīgi pārkaisa cieto sieru.

    Lai izdodas un labu apetīti!!!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form