Nektarīnu deserts ar medus sīrupu un maskarpone krēmu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK baziliks (sakapāts)
baziliks (sakapāts)
1
1 citrons (sula un sarīvēta miziņa)
citrons (sula un sarīvēta miziņa)
2-3
2-3 nektarīni
nektarīni
Pasniegšanai:
 
putukrējums, maskarpones krēms vai saldējums
putukrējums, maskarpones krēms vai saldējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Augļu deserti
  • Augļu un ogu salāti
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Deserts no medus mērcē noblanšētiem nektarīniem, ko pasniedz saldā ēdiena trauciņā ar putukrējumu vai saldējumu. Īpašu garšu desertam piešķirs baziliks, kas patīkami atsvaidzinās un kontrastēs ar augļu saldumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā ielej aptuveni četras ēdamkarotes ūdens un pievieno pūdercukuru. Katliņu karsē uz lēnas uguns, šķidrumu maisa, līdz cukurs izkusis. Pēc tam palielina plīts liesmu un cukura sīrupu vāra 2-3 minūtes, tad iemaisa tajā medu un karsē, līdz medus izkusis.

    Kad tas izdarīts, katliņā saber baziliku, citrona sulu un miziņu un kārtīgi apmaisa. Nektarīnus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Nektarīna šķēles pēc tam ieliek katliņā un apvāra 30-60 sekundes.

    Kad nektarīni noblanšēti, katliņu noņem no plīts, nektarīnus ar visu saldo mērci pārlej traukā un atdzesē.

    Desertu pasniedz trauciņos, nektarīna šķēlītes aplejot ar saldo medus un bazilika sīrupu. Klāt pievieno arī porciju saldējuma, putukrējuma vai maskarpones krēma.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form