Nemaize jeb maize bez miltiem
Foto: "Gemoss" publicitātes foto
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g ķirbju sēklas, sasmalcinātas
ķirbju sēklas, sasmalcinātas
100 g
100 g saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
100 g
100 g sezama sēklas
sezama sēklas
100 g
100 g valrieksti, sasmalcināti
valrieksti, sasmalcināti
100 g
100 g Indijas rieksti, lazdu rieksti vai mandeles, sasmalcināti
Indijas rieksti, lazdu rieksti vai mandeles, sasmalcināti
50 g
50 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
30 g
30 g klijas
klijas
50 g
50 g auzu pārslas
auzu pārslas
50 g
50 g čia sēklas
čia sēklas
3
3 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK eļļa
eļļa
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Šajā laikā maizes cepšana mājās kļuvusi par kulta lietu, tāpēc "Gemoss" vadītāja Ieva Treija padalās ar savu iecienīto nemaizes jeb maizes bez miltiem recepti. Pagatavošana ir vieglāka par vieglu – visas sastāvdaļas tikai jāsamaisa un par pārējo parūpēsies cepeškrāsns. Turklāt šī maize, pateicoties pilnvērtīgajam sastāvam, ir ļoti sātīga.

    Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā, samaisa. Pievieno olas, eļļu un samaisa.

    Ietauko formu, kurā ceps maizi.

    Masu viegli izlīdzina formā un liek cepeškrāsnī. Tikai tad uzstāda krāsnij 175–180 grādu temperatūru un cep 35–40 minūtes.

    Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz ar zaļumu sviestu (idejas meklē te) vai pesto.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form