
Šajā laikā maizes cepšana mājās kļuvusi par kulta lietu, tāpēc "Gemoss" vadītāja Ieva Treija padalās ar savu iecienīto nemaizes jeb maizes bez miltiem recepti. Pagatavošana ir vieglāka par vieglu – visas sastāvdaļas tikai jāsamaisa un par pārējo parūpēsies cepeškrāsns. Turklāt šī maize, pateicoties pilnvērtīgajam sastāvam, ir ļoti sātīga.
Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā, samaisa. Pievieno olas, eļļu un samaisa.
Ietauko formu, kurā ceps maizi.
Masu viegli izlīdzina formā un liek cepeškrāsnī. Tikai tad uzstāda krāsnij 175–180 grādu temperatūru un cep 35–40 minūtes.
Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz ar zaļumu sviestu (idejas meklē te) vai pesto.
Lai labi garšo!