Foto: Shutterstock
Neparastā ābolkūka ar saldi - skābo glazūru.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
125 gsviests2 tasesmilti1 tasecukurs1 gab.ola1 gab.paciņa cepamais pulveris vaniļas cukurs5 gab.āboli2 gab.citroni

Sagatavošana

1

Sastāvdaļas sajauc un mīklu ieliek uz 40 minūtēm ledusskapī.

2

Atdzesēto mīklu sadala divās daļās un plāni izrullē. Pirmo kārtu liek veidnē un pa virsu ābolu šķēles, ko pirms tam izmērcē izspiestā citrona sulā. Liek virsū otru kārtu un liek cepties 180 grādos 40 minūtes.

3

Viena citrona sulu, sajauc ar pūdercukuru, veido glazūru, kas pēc konsistences līdzinās krējumam. Pārlej kūkai un mazliet patur vēl karstajā krāsnī.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!