Neparastā ābolu kūka bez mīklas iejaukšanas
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
15
15 vidēji lieli āboli
vidēji lieli āboli
1/3 TK
1/3 TK kardamons
kardamons
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
 
sviests veidnes ieziešanai
sviests veidnes ieziešanai
MĪKLAS MAISĪJUMAM
1 glāze
1 glāze manna
manna
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze milti
milti
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
PĀRLIEŠANAI
1 glāze
1 glāze piens
piens
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kur vēl vienkāršāku recepti! Grūtākais ir samizot ābolus un tos sarīvēt. Kūka ir sulīga, bezgala garšīga un tās vienmēr ir par maz. Recepti pilnveidoju, lai kūkai ir umami garša – zinātniski pierādīta piektā garša, kas rada debešķīgu sāta sajūtu pēcgaršā. Tautas valodā varētu teikt, ka šī ābolkūka ir ļoti ņammīga!" tā recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Veidni (24 cm diametrā) izsmērē ar sviestu un ieklāj veidnes apakšā cepamo papīru.

    Ābolus nomizo, sarīvē skaidiņās, apkaisa ar kardamonu, pārslaka ar citronu sulu, apmaisa un sadala trīs daļās.

    Bļodā ieber mannu, cukuru, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu kārtīgi izmaisa.

    Sauso mīklas maisījumu sadala vienādās daļās, saberot četrās glāzēs.

    Veido kūku. Ieber veidnē glāzi sausā maisījuma, ar karoti izlīdzina. Uzber vienu daļu sarīvēto ābolu, izlīdzina. Tad ber otru kārtu sausā maisījuma un izlīdzina, liek ābolus ... tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

    Pa to laiku, kamēr formē kūku, katliņā uzvāra pienu ar sviestu. Karsto pienu uzlej virsū saformētajai kūkai un ar dakšiņu sabaksta kūku visā biezumā, lai piens sasūcas.

    Liek kūku cepties 50 minūtes. Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz gardēžiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form