Foto: DELFI
Kad ar klasiku šķiet gana, var ļauties dažādiem eksperimentiem – gan ar garšām, gan dažādiem produktiem, piemēram, aizstājot kartupeļus ar topinambūru. Kārtīgu biešu zupu ar silto zemju "piesitienu" pagatavojis "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs.

Pirmais solis zupas gatavošanā – biešu vārīšana. "Liekam bietītes uz trīs stundām vārīties tā sauktajā mundierī – uz lēnas uguns. Protams, gatavību var panākt daudz ātrāk un efektīgāk, ietinot folijā un cepot krāsnī, bet, ņemot vērā jauno realitāti un folijas nepieejamību, darīju kā vecos laikos," stāsta Andrejs.

180Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gliellopa mīkstums (var būt gan no lāpstiņas, gan stilba)1.2 kgbietes4 gab.vidēja izmēra burkāni4 gab.vidēja izmēra topinambūri3 lūdens4 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKadžika2 TKtako mērce50 gsviests40 mleļļa4 gab.lauru lapas pēc garšassāls, pipari pasniegšanai svaigi zaļumi: pētersīļi, dilles, lociņi

Sagatavošana

1

Kamēr bietes vārās, gaļu sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos. Ja trāpījies gabals ar kaulu, pat labāk – buljons būs sātīgāks.

2

Ņem lielu pannu, uzkarsē tajā 50-60 g sviesta un 40 ml eļļas. Kad sviests izkusis un veidojas brūna virsmiņa, uz lielas uguns strauji apcep sagriezto gaļu.

3

Cep 4-5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai gaļai veidotos patīkama, viegla garoziņa. Uzmana, lai gardā gaļas suliņa neiztvaikotu.

4

Kad gaļa apcepta, izslēdz uguni, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garša un atstāj gaļu "atpūsties".

5

Zupas katlā ūdeni un uzvāra. Kad tas sāk burbuļot, ūdenī liek gaļu un vāra uz lēnas uguns.

6

Tikmēr nomizo burkānus un sagriež ripiņās. Topinambūrus nomizo un sagriež nelielās daiviņās.

7

Kad gaļa apmēram stundu vārījusies, virumam pievieno burkānus, topinambūrus un rīvētas bietes. Visu vāra vēl 40 minūtes.

8

Beigās pievieno saspiestu ķiploku, adžiku, tako mērci, piparus, lauru lapu un sāli pēc garšas. Vāra vēl 10 minūtes.

Garšīga, ne pārāk trekna zupiņa ar izteiksmīgi saldenu biešu garšu un vieglu pikantuma noti ir gatava! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!