Neparastā biešu zupa
Foto: DELFI
3.2000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g liellopa mīkstums (var būt gan no lāpstiņas, gan stilba)
liellopa mīkstums (var būt gan no lāpstiņas, gan stilba)
1.2 kg
1.2 kg bietes
bietes
4 gab.
4 gab. vidēja izmēra burkāni
vidēja izmēra burkāni
4 gab.
4 gab. vidēja izmēra topinambūri
vidēja izmēra topinambūri
3 l
3 l ūdens
ūdens
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK adžika
adžika
2 TK
2 TK tako mērce
tako mērce
50 g
50 g sviests
sviests
40 ml
40 ml eļļa
eļļa
4 gab.
4 gab. lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
pasniegšanai svaigi zaļumi: pētersīļi, dilles, lociņi
pasniegšanai svaigi zaļumi: pētersīļi, dilles, lociņi
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad ar klasiku šķiet gana, var ļauties dažādiem eksperimentiem – gan ar garšām, gan dažādiem produktiem, piemēram, aizstājot kartupeļus ar topinambūru. Kārtīgu biešu zupu ar silto zemju "piesitienu" pagatavojis "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirmais solis zupas gatavošanā – biešu vārīšana. "Liekam bietītes uz trīs stundām vārīties tā sauktajā mundierī – uz lēnas uguns. Protams, gatavību var panākt daudz ātrāk un efektīgāk, ietinot folijā un cepot krāsnī, bet, ņemot vērā jauno realitāti un folijas nepieejamību, darīju kā vecos laikos," stāsta Andrejs.

    Kamēr bietes vārās, gaļu sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos. Ja trāpījies gabals ar kaulu, pat labāk – buljons būs sātīgāks.

    Ņem lielu pannu, uzkarsē tajā 50-60 g sviesta un 40 ml eļļas. Kad sviests izkusis un veidojas brūna virsmiņa, uz lielas uguns strauji apcep sagriezto gaļu.

    Cep 4-5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai gaļai veidotos patīkama, viegla garoziņa. Uzmana, lai gardā gaļas suliņa neiztvaikotu.

    Kad gaļa apcepta, izslēdz uguni, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garša un atstāj gaļu "atpūsties".

    Zupas katlā ūdeni un uzvāra. Kad tas sāk burbuļot, ūdenī liek gaļu un vāra uz lēnas uguns.

    Tikmēr nomizo burkānus un sagriež ripiņās. Topinambūrus nomizo un sagriež nelielās daiviņās.

    Kad gaļa apmēram stundu vārījusies, virumam pievieno burkānus, topinambūrus un rīvētas bietes. Visu vāra vēl 40 minūtes.

    Beigās pievieno saspiestu ķiploku, adžiku, tako mērci, piparus, lauru lapu un sāli pēc garšas. Vāra vēl 10 minūtes.

    Garšīga, ne pārāk trekna zupiņa ar izteiksmīgi saldenu biešu garšu un vieglu pikantuma noti ir gatava! Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi