Neparastās, apaļās piparkūkas
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
110 g
110 g sviests istabas temperatūrā
sviests istabas temperatūrā
200 g
200 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
50 g
50 g tumšais cukurniedru sīrups
tumšais cukurniedru sīrups
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
0.5 TK
0.5 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1 TK
1 TK malts ingvers
malts ingvers
230 g
230 g kviešu milti
kviešu milti
2/3 TK
2/3 TK dzeramā soda
dzeramā soda
  • Cepumi
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētkos jāēd apaļi cepumi, lai nākamgad būtu daudz saules, kā arī jāēd piparkūkas, lai netrūktu mīlestības. Gaidot svinēšanu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka neparastu cepumu recepti, kas, lai gan šķietami piņķerīga, patiesībā ir itin vienkārša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo sviestu ar brūno cukuru - jāputo aptuveni 5-6 minūtes, kamēr izveidojas gaisīga masa.

    Pievieno cukurniedru sīrupu un olu, samaisa.

    Atsevišķā bļodā samaisa visas pārējās sastāvdaļas.

    Abas masas sajauc kopā, bet neputo.

    Veido no mīklas vienāda izmēra bumbiņas (tam var izmantot karoti).

    Kārto bumbiņas uz cepampaplātes, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot vismaz 2 cm atstarpi viena no otras, jo cepšanas laikā mīkla kusīs un paplūdīs.

    Cep 180 grādos aptuveni 10-14 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Nepārcep - iekšā cepumiem jāpaliek nedaudz mīkstiem, bet no malām – kraukšķīgiem.

    Atdzesē un rotā ar kausētu šokolādi vai glazūru.

    Lai labi garšo un daudz mīlestības!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form