Foto: Shutterstock
Neparasti gards kārums – rupjmaizes saldējums, ko noteikti jānogaršo patriotu mēnesī novembrī.
180Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
20 gsvaigas rupjmaizes drupatas20 gbrūnais cukurs1 gab.olas150 mlbezpiedevu jogurts1 TKmedus

Sagatavošana

1

Maizi sadrupina. Maizes drupatas uzber uz cepamās plāts un pārkaisa ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 190 grādos 20 minūtes vai arī līdz brīdim, kad drupatas sāk apbrūnēt un karamelizēties. Vienu vai divas reizes apmaisa, lai drupatas apceptos vienmērīgi. Izņem no krāsns un noliek atdzist.

2

Bļodiņā sakuļ olas baltumu, līdz tas kļūst stingrs. Atsevišķā bļodiņā samaisa olas dzeltenumu ar jogurtu, tad iecilā tur olas baltumu. Ja ir vēlēšanās, pievieno medu un vienmērīgi iecilā.

3

Iecilā arī atdzesētās maizes drupatas un rūpīgi samaisa. Masu ar karoti ieliek seklā, aukstumizturīgā traukā.

4

Apsedz un saldē 1-2 stundas vai arī līdz brīdim, kad ir izveidojusies mīksta un poraina masa.

5

Trauku apgriež otrādi, masu izliek atdzesētā bļodiņā un ar dakšiņu vai putotāju sakuļ ledus kristāliņus. Masu ieliek atpakaļ saldējamā traukā un apsedz.

6

Pirms pasniegšanas iekiek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai saldējums nebūtu pārāk ciets. Pasniedz bumbiņās.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!