Nepārspējami kraukšķīgie sīpolu riņķīši
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 sīpoli
sīpoli
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
Mīklai
200 g
200 g milti
milti
100 g
100 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1.5 TK
1.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0.5 TK
0.5 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
200 ml
200 ml alus
alus
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgo sīpolu riņķīšu spēks slēpjas to vienkāršībā. Lai pagatavotu šo garšīgo uzkodu, kas no bļodiņas parasti pazūd zibenīgā ātrumā, būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo sīpolus, sagriez puscentimetru biezās ripās, atdali riņķus.

    Gatavo mīklu panēšanai, bļodā samaisot visas sausās sastāvdaļas un tad pievienojot tām tik daudz alus, līdz iegūta vidēji biza mīkla.

    Katliņā uzkarsē eļļu.

    Ar dakšu katru sīpola gredzenu viscaur apviļā mīklā un pa porcijām liek verdošajā eļļa, apgrozot un cepot, līdz sīpolu riņķīši ir zeltaini.

    Tad ar putu karoti izņem tos no eļļas un liek šķīvī, kas iepriekš izklāts ar salvetēm vai papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu. Pirms pasniegšanas riņķīšus pārkaisa ar timiānu.

    Vēlams riņķīšus baudīt, kamēr vēl tie ir silti, jo atdziestot tie zaudē lielu daļu kraukšķīguma.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form